Zonterapi

1 röster
10858 visningar
uppladdat: 2007-04-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det finns inga vetenskapliga bevis på att zonterapi funkar. Men Zonterapi tillhör den äldsta kända metoden för självläkning av kroppen. Metoden har används i ca 5000år i både Kina och i Indien. År 1900-talet återupptäckte läkaren William Fitzgerald denna naturläkemetod. Då gav han denna metod namnet reflexzonterapi. Han studerade olika reflexmekanismer i kroppen. Han delade in kroppen i fem zoner på vardera sidan om och i jämbredd med ryggraden som mittlinje. Och den bok som Fitzgerald gav ut i ämnet tillsammans med några andra läkare beskrevs tre områden som utgör exempel på hela kroppen: munhålan, händerna och fötterna. Och enligt zonindelningen på fötterna matchas då t.ex. ryggraden av fotens insida, medan zonerna för höfter, skuldror och öron finns på fotens utsida. Idag är Zonterapi en väldigt känd och populär behandlingsform. Zonterapins teori är att energin strömmar genom ungefär tio lodräta zoner. Dom går från fötterna till huvudet och längs armar och händer. Både på höger hand och fot finns det reflexzoner för höger sidas organ, och samma sak gäller det för vänster sida. Om man trycker på en reflexpunkt i ett visst zonområde påverkar det organ, körtlar, benstomme osv. i kroppen – alltså de organ som motsvarar reflexpunkten. Förr när vi gick barfota större delarna av åren så fick vi våran naturliga zonterapi, men nu när vi människor har börjat använda skor för att skydda fötterna har den naturliga zonterapin försvunnit. Och just därför klarar vi inte av att ge ifrån sig giftiga ämnen så därför förvarar vi dem i kroppen i stället. Dom här gifterna förvaras som kristaller framför allt på fötternas nervändar. Energiflödet förvärras inte bara i fötterna utan också de organ de reflekterar. Zonterapeuten krossar kristallerna med fingeravtryck, genom att han gör så kan energin flöda fritt. Vårt cirkulationssystem tar så småningom bort gifterna via kroppens utsöndringsorgan och patienten blir frisk.

Nästan alla sjukdomar kan behandlas med zonterapi och få ett lyckat resultat. Det finns de som behöver behandling i flera månader eller till och med år, men de fortsätter så länge eftersom det blir en märkbar förbättring. I vissa fall kan en behandling räcka. De flesta åkommorna behöver fem till tio behandlingar. De svårare behöver upp till tjugo behandlingar. De riktigt svåra behöver betydligt mer. Särskilt verkningsfull är zonterapi vid inflammationer, smärtor, mat smältningsproblem, problem med rörelseapparaten, cirkulationsbesvär, migrän, allergier och eksem. Det är också en förebyggande metod som används ständigt mer inom friskvården.Anledningen till att jag ville skriva om just zonterapi var för att jag tyckte att det lät intressant och jag skulle gärna vilja prova det, för jag tror faktiskt att det funkar.


Zonterapeuten använder oftast sina händer, och då i huvudsak pekfingrets knoge, som verktyg. Men det finns även de som har ett verktyg av trä, och det kan öka effekten men minskar känsligheten. Dom som använder trävertyg är oftast dom som inte kan trycka så hårt som det är nödvändigt. Jag tror inte att det är någon speciell ålder på vilka som prövar zonterapi men det är nog mest dom äldre. Eftersom jag tror att dom äldre har mer krämpor än yngre. Fast det finns säkert unga som är väldigt intresserad av att testa zonterapi, jag är då en av dom. Dom som utövar denna metod måste nog vara utbildad inom zonterapi. En grundkurs inom zonterapi är på fem dagar. Kursen är både teoretisk och praktisk och utgör grunden för yrkesutbildningen. Man lär sig fötternas zonsystem. Det finns även en utbilding som är på ett år, yrkesutbildningen. Den innehåller både den klassiska och den 3-dimensionella zonterapin. Dessutom ingår sjukdomslära, naturmedicin, orientalisk zonterapi, öronakupunktur, händernas och underbenets zoner, elevpraktik samt "starta eget".

”Att gå en utbildning i zonterapi är inte bara att lära sig om fötternas reflexpunkter för att behandla sjuka. Det är också att lära sig om hur man kan stödja människor som vill hitta sin egen väg till ett friskare liv.”


Om jag t.ex. skulle ha en inflammation, smärtor, allergi eller något sånt och skulle gå till en läkare skulle jag få utskrivet några tabletter och bli rekommenderad att ta det lugnt ett par dagar. Men om jag däremot skulle gå till en zonterapeut så skulle jag få vård direkt. Och man slipper en massa tabletter och dess biverkningar. Och man blir j frisk direkt av zonterapi.


När man har skrivit om det här så får man ju frågor i huvudet, men den största frågan är väl egentligen: Funkar det här på riktigt? Jag tror man måste prova det för att ens kunna tro att det fungerar ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Zonterapi

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-04-20]   Zonterapi
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7974 [2023-09-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×