Grekisk matkultur

5 röster
17523 visningar
uppladdat: 2001-10-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I Grekland så är det vanligast att man äter mycket färska råvaror som odlas i
överflöd. Man äter inte mycket kött i Grekland förutom det populära lammköttet.

Fisk finns också i överflöd och de vanligaste rätterna är Mullus (fiskart) och
bläckfisk. Grekerna lagar ofta sina huvudrätter tillsammans med olika grönsaker som aubergine, pumpa, spenat, kronärtskockor och olika rotfrukter. En grekisk sallad äts till alla mål. Sötsaker som är tillverkade av nötter, kryddor och honung är grekerna mycket förtjusta i.

Anledningen till att grekerna äter mycket färska grönsaker är att det är mycket varmt där. Hur ofta känner man för en stor blodig biff när det är 35 C i skuggan. Grekerna äter mycket lamm och får kött på grund av att deras jordbruk passar för får och grönsaksodling. Man kan i stort sett säga att den grekiska matkulturen rättar sig efter årstiderna.

Tack vare att grekerna äter mycket frukt och grönsaker så är de inte feta. Men de får i sig de näringsämnen som behövs, så de är inte undernärda heller.

Grekland importerar inte mycket. Det mesta som äts där är eget producerat.
Grekerna har ett stort överflöd på grönsaker, frukt och fisk. Därför exporterar
dom en del.

Om man skulle åka till Grekland så skulle det enda problemet nog vara språket. Särskilt om man ska prata med de lite äldre som aldrig har fått lära sig engelska.

En annan förutsättning om man åker till Grekland är att man gillar frukt,...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Grekisk matkultur

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-10-04]   Grekisk matkultur
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=822 [2024-03-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×