Miljöproblem

3 röster
6431 visningar
uppladdat: 2007-05-31
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning/syfte:
Alldeles för många farliga ämnen släpps ut i vår natur varje dag. Detta kommer inte att bli bra i längden, utan konsekvenserna av detta kommer bli stora. Människan är den största boven till allt detta. Det är vi som kör alla bilar i världen, det är vi som släpper ut tonvis med olja i världens alla sjöar och hav varje år. Alla dessa miljögifter finns också i allt vi äter. Så nu kan man ju undra hur allt detta kommer sig och det ska du nu få veta genom att läsa detta arbete. Syftet med arbetet är att jag vill att folk ska förstå att vi inte gör något nu kommer detta att bli ett globalt problem.

Arbete:
Om ett ämne ska betraktas som miljöfarligt så måste de antingen vara mera lösligt i fett än i vatten, brytas ner långsamt eller påverka arvsmassan och fortplantningen. Om ett ämne skulle vara mera lösligt i fett än i vatten kan de lagra sig i djurs och människors fettvävnader vilket inte år så bra. Nå var kommer alla dessa ämnen ifrån? Då alla krav på standarden i våra hushåll världen över ökar så måste ju den arteriella biten stiga men också livsmedelsproduktionen gjorde de och därmed så ökade användningen av olika kemikalier. Allt detta skedde efter andra världskriget. I början av årtalet 1960 så insåg man att detta förstörde miljön. Många av alla dessa ämnen som människan har skapat, bryts ned mycket långsamt. De kan spridas långa sträckor. Därför sprids de i långa näringskedjor. De ämnen som är mest farliga för våran miljö, människor och djur är kvicksilver, bly och kadmium. Alla dessa är tungmetaller. Alla tre finns naturligt i vår natur men halterna har ökat och när de blir för mycket så blir det farligt och i och med att alla utsläpp ökar så kommer våra sjöar och hav att försurna. Fiskarna kommer att bli förgiftade och då kan vi inte äta fisken. Så vad kan vi göra för att förhindra att detta sker då? Kanske tänka på att vi inte ska slänga vad som helst var som helst. För många bara slänger allt ut i naturen. Nu mera så finns det inte så många termometrar med kvicksilver i men skulle man ha en i så fall så är det bar om man inte slänger den i naturen utan åker med den till en återvinningscentral där man kan ta hand om den på rätt sätt för kvicksilver är jättefarligt att få på huden och i naturen blir det bara ännu högre halter av kvicksilver. Alla miljöfarliga ämnen kan bli ett lokalt eller ett regionalt problem om det till exempel kommer ner i grundvattnet och de blir inte bra för att då kan vi inte dricka vattnet och då måste vi ta in vatten från någon annanstans där de går att dricka vattnet. Och då ökar snabbt alla transporter och därför bränsle utsläppen.

Avslutande diskussion:
Jag tycker så här att när det är så enkelt att lämna alla miljögifter och bovar på en återvinningscentral så varför gör man inte de då för? Jag lämnar allt sånt på en återvinningscentral. Men tänk så här att vi ska leva ett tag till och det är fler efter oss som ska leva. Och därför är det väl inget bra om vi förstör miljön.. Hoppas Du som läste detta arbete har lärt dig någonting av de här och att och Du tänk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Miljöproblem

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-31]   Miljöproblem
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8336 [2022-08-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×