Bob Hund

5118 visningar
uppladdat: 2001-10-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bob Hund är ett svenskt rock- pop band som bildades i Stockholm hösten 1991 och fick lite senare den uppsättning de har i dag. De spelar en blandning av Velvet Underground, Kraftwerk och Jonathan Richman med ett sound av skånska eftersom Thomas, deras sångare är från Hälsingborg. 1993 spelade dom för ett fullsatt Stora Dans på Hultsfreds festivalen och skrev några veckor senare på för Silence records.

Bob Hund har vunnit två Grammisar för bästa live band 1994 och för bästa texter 1996. Barndoms kamraten Martin Kann har en stor roll för bandet och har gjort bandets logotyp ,en rökande hund, samt gör alla omslag och allt reklammaterial runt bob hund. De har gjort över 300 spelningar över hela Skandinavien och har lyckats bygga upp en stor publik - inte bara i de nordiska länderna, utan även i USA, Tyskland, Brasilien, Holland, Ungern, Kanada. bob hund är nu större en någonsin och lyckades nå högst på Svenska albumlistan med deras studio skiva “Stenåldern kan börja”.

Singeln “Skall du hänga med mig? nä” tog sig överst på singel listan i Norge. bob hund har också ett engelskspråkigt projekt, Bergman Rock som har blivit väldigt populär i England. Bandet består av de sex medlemmarna: sångaren och textskrivaren Thomas Öberg, Jonas Jonasson, Synt och sång, Conny Nimmersjö, Gitarr, Jhon “Jonny” Essing, gitarr, Matts Hellquist, bas och trummisen Mats Andersson. bob hunds debut skiva var “bob hund” och det stora genombrottet fick dom med “Jag rear ut min själ allt skall bort!!!”. 1999 fick Martin Kann reklambranschens utmärkelse Guldägget för just denna skiva. Band medlemmarnas förflutna i arbetslivet var kanske inte så ljust. Thomas och Jonas jobbade b.la. som Charkuteribacktvättare och Mats Andersson jobbade som blod givare men fick desverre sparken.

Det som mest utmärker bob hund är de trallvänliga låtarna varvad med häftiga synt slingor i “spejsad” tappning. Thomas skrolliga skånska med hans klara och humor rika poesi texter. Det som dom flesta också känner igen med bob hund är Conny och Jonnys bollning av komp och gitarr solon som uppmuntras av Thomas som ofta ropar “visa vad dom tååål Jonny”. Thomas låtar är ofta rentavsagt obegripliga men proffsigt gjorda med klara häftiga refrenger. Det som också uttmärke...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bob Hund

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-10-19]   Bob Hund
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=847 [2021-04-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×