Bokrecension: En skejatares dagbok av Andreas Soneryd

8 röster
6884 visningar
uppladdat: 2007-10-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Den här boken som jag ska recensera heter En Skejtares Dagbok och är skriven av Andreas Soneryd. Boken började säljas 2004 och är väldigt populär än idag. Boken kan man kalla för en blandning och romans och spänning.

Huvudpersonerna i berättelsen är Arvid Carlberg och hans vänner Henry Kovisisto, Per Hemlund, Kattja Karlsson och Ali Mizrak. Även Bianca Nordqvist som är en av Arvids kärlek. Lite av handlingen är att Arvid som aldrig haft någon flickvän tidigare, får helt plötsligt ändringar när Arvid ska börja nian. Skolan börjar och dem flesta har förändrats sedan Arvid såg dem sist. Det är i alla fall vad Arvid tycker. I vanliga fall så är Arvid inte alls sån som tänker mycket på tjejer. Han är mer en sådan människa som hellre vill tänka mer på skate. Det kan vara därför Arvid inte alls är så bra i skolan. Arvids mamma, Liselotte, tror att det här året kommer gå jätte bra för Arvid i skolan. Men å andra sidan så har hon blivit van vid all besvikelse om Arvid. Tyvärr så hade Arvids mamma fel. Arvid hade inte blivit ett dugg bättre i matten. Men en annan sak, som Arvid upptäckte och som förändrade lite av hans liv. Kattja som brukar hänga med Arvid och hans polare, inte alls var ful. Självklart höll Arvid tyst om det. Dagarna går i skolan och en annons om en tävling placeras ut överallt. Självklart så bestämmer Arvid och hans vänner att de ska delta i tävlingen, som kommer att hållas om några dagar. När Arvid kommer hem, så träffar han en tjej ute på nätet. Hon heter Bianca, bor i Motala och är ett år yngre än Arvid. De byter e-post med varandra och kanske kan det vara något på ett nytt förhållande? Det blir lördag och tävlingen drog igång. Tyvärr så gick den inte så bra. Men Arvid kammade i alla fall hem tredjeplatsen. Men det är inget som gjorde Arvid besviken. Arvid hade precis klagat lite på Henrys oturliga prestation när Arvid till slut såg henne. Vem var hon? Det visste inte Arvid. Tydligen var hon ny för han hade inte sett henne i skolan. Hon verkade ju i alla fall ha samma musik smak som Arvid, Ramones. Därför blev hon kallad för Ramonestjejen. Det här gjorde det allt svårare för Arvid. Han hade nu tre tjejer att välja mellan; Kattja, Bianca och Ramonestjejen. Tiden gick, dagarna gick och Arvid blir tillslut tillsammans med Bianca. Men deras förhållande blev inte som Arvid hade tänkt sig. Kanske vore det bättre att satsa på Kattja eller Ramonesflickan? Nyårsafton kommer i alla fall och det är då det händer. Det är då Arvid ser henne i bakgrunden av färgsprakande himmel. Kanske det här året inte skulle bli så jäkla illa ändå?

Boken är skriven som en dagbok. Det är Arvid som skriver dagboken, där han berättar dag för dag vad som händer hans liv. Arvid, som man kan läsa i referatet, har det ju väldigt svårt att välja mellan dem tre tjejerna. Han får en tjej, men kärlekslivet går inte riktigt som Arvid tänkt. Men ändå händer det något i slutet. Det jag tror författaren vill få fram är att om man har otur med tjejerna, så kan man ändå får tur med tjejer när man blir äldre.

Jag gillar den här boken väldigt mycket. Dock så kan det vara lite för fula ord. Men det tycker inte jag gör något. Den är ju ändå så spännande. Slutet tycker jag var lite konstigt. Det slutar på ett annorlunda sätt. Historien blir liksom inte färdigberättat, vilket får en att vilja börja läsa nästa bok. Jag ger den här boken 9/10, dels för att den var så spännande och bra. Det som gör att det bara bli...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: En skejatares dagbok av Andreas Soneryd

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-11-30

    den var helt ok

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-10-07]   Bokrecension: En skejatares dagbok av Andreas Soneryd
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8608 [2024-04-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×