Efva Attling - Skönhet med tanke

1 röster
9212 visningar
uppladdat: 2007-10-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Skönhet med tanke
Redan då man öppnar dörren, stiger upp för de två trappstegen och tar sitt första steg in i butiken slår känslan av glamour emot en. Många strålkastare, ännu fler smycken och längst bort ett bord med champagne. Det känns som om man var på kändisfest. Förväntan ligger i luften.
Och där står hon och glittrar i kapp med guldet på hyllorna. I en vit väst av päls, som skulle få vilken isbjörn som helst att tro att de var släkt. Blåa jeans, vit skjorta och ett ännu vitare, bländande, leende. Efva Attling: designer, modell, sångerska och homosexuell legend.
På hyllorna i väggen, bakom glasdörrar och under starkt lysande lampor, ligger smycken. Guld och silver i långa rader. Vid fönstren intill dörren finns en monter med designade glas, det senaste tillägget i sortimentet.
Attling är utbildad designer, men efter sin examen började hon jobba som modell runt om i världen. Tolv år senare tröttnade hon på jobbet och flyttade tillbaka till Sverige. Där var hon med om att bilda gruppen X Models, som fick en hit med låten Två av oss/Two of us. Attling började designa igen och slog igenom internationellt. Bland annat Madonna bär ofta smycken designade av Efva Attling. Butikerna, som heter Efva Attling Stockholm, finns i Sverige, Finland, Danmark, England och USA. Hon har också designat kläder för Levi´s, H&M och många fler.
I Norden, speciellt Sverige, är Efva Attling också känd som ena halvan av Efva&Eva. Attling var på 90-talet gift med den svenske sångaren Niklas Strömstedt, men de skilde sig efter att hon träffat sångerskan Eva Dahlgren. Attling och Dahlgren var ett av de första paren som registrerade sitt partnerskap då det blev möjligt i Sverige.
Smyckena i butiken är enkla men vackra. De har klara, raka linjer. Vissa av dem är smala och sirliga med mjuka detaljer, andra är kantiga och nästan grova. Alla har de sin egen charm. Jag köper ett silverarmband som heter Hope.
- Det är mycket viktigt att vi har hopp i dessa tider, säger Efva Attling.
De flesta av Efva Attlings smycken har en ingraverad text. Det står till exempel Carpe diem (fånga stunden), Amor vincit omnia (kärleken övervinner allt) eller Human (mänsklig). Vissa av uttrycken är kända, andra har Attling kommit över på olika ställen. De kommer bland annat från filmtitlar (From here to eternity, från nu till evigheten) och gamla konstföremål (Pencez de moy, tänk på mig).
Själv kallar Efva Attling smyckena med ingraverad text för ”skönhe...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Efva Attling - Skönhet med tanke

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-10-23]   Efva Attling - Skönhet med tanke
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8672 [2023-04-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×