Ytan är inte allt

2986 visningar
uppladdat: 2007-11-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
För flera år sedan då det inte fanns tv, mode, modeller och stilikoner var människor fria, de behövde inte följa mode, de kunde slappna av och vara sig själva.? Är det verkligen så att ytan står framför innehåll, framför identitet?
Det finns en allmän identitet då hela folket har samma åsikter om vad som är rätt och fel, samma religion, språk kanske även utseende. Det finns även en exklusiv identitet som är olika från person till person. Det är den identitet man föds med och växer upp med, det är något exklusivt, något som ingen annan har. Det kan vara utseende, modersmål, tro, smak, intressen, uppväxt och handlingar. Fram till tonårstiden har alla barn sin egen identitet, influerad av miljön de har växt upp i, och inte av den ”idealiska” världen där alla ska vara perfekta. Vad kan detta bero på? Är det för att barn inte läser modetidningar och inte följer stilikoner, för att de har för roligt för att bry sig om sådana saker.
Länge fram i ungdomsåren börjar ungdomarna påverkas av stilikoner, omgivningen, idoler, mode och speciellt vänner. Många ungdomar, speciellt tjejer som kommer i tonåren tappar tron på sig själva och på så sätt förlorar självförtroendet. Även de ”snygga” ungdomar brukar förlora självförtroendet, även om de inte visar det, de gömmer sig i stilen, vänner, pojkvänner, cigaretter, sprit och droger. De senaste åren har stilikoner som Paris Hilton, Kate Moss och Carolina Gynning försökt förändra de förvirrade tonåringarna genom att få dem att vara något de inte är. Ungdomar börjar tro på den ”perfekta” världen, där man måste ha dyra märkesplagg för att må bättre eller att man måste se snygg ut för att andra ska uppfatta dig.
Jag tycker inte att det är så, ytan spelar en liten roll men det är absolut inte allt, ytan framkallar inte en identitet. Jag tror inte att jag är ensam om att tycka så. Alla vill ju ha en perfekt kropp men hur ser den egentligen ut? Finns det någon perfekt kropp? Enligt mig finns det ingen pe...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ytan är inte allt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-11-16]   Ytan är inte allt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8803 [2022-10-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×