Nazismen

8519 visningar
uppladdat: 2007-12-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag besvarar 3 frågor om Nazismen. Jag har hittat fakta lite här och var på internet och i skolböcker!

Fråga 1: Beskriv nazistisk ideologi och hur det påverkar det tyska samhället.

Nazism är väldigt likt nationalsocialism, som hyllar nationen, kulturen och historian. I nationalsocialism kopplar man ihop nation och politisk styrelseskick under parollen ”ett land, ett folk, en ledare”. De olika nationerna krigade med varandra för att avgöra vilket folk som ska överleva. Hitler och hans folk skulle utnyttja andra länder för att de själva skulle bli större. Hitler gillade inte folk som inte hade en tysk bakgrund och inte heller judar, romer, kommunister och socialister. Han ville även sätta stopp för invandrig till Tyskland, han ville inte att folk från andra länder skulle bo i Tyskland. Hitlers mål med detta var att få alla ”icke värdiga” att fly Tyskland. När de inte gjorde det flyttades de till särskilda bostadsområden, getton.

Efter den stora depressionen 1930 så lovade Hitler folket om förbättringar, och han tvingade de som jobbade inom film, radio press, m.m. att arbeta för Hitler och hans parti. När Hitler hade lovat folket om förbättringar så fick han många anhängare. Med hans politik ville Hitler visa att den ”tyska rasen” var den ”äkta människan” och att de var bättre än de övriga folken, därför skulle de få större makt och utrymme. Folket ville ju tro på att Hitler skulle förbättra samhället, och de litade på Hitler och de blev nästan hjärntvättade av hans tal som han hade. För han fick verkligen folket att tro att han skulle göra det bättre.

Fråga 2: Vad anser du hade kunnat förhindra att nazismen växte fram?

Det enda som skulle funka är att man måste vara uppmärksam när något sånt här händer. Det gäller ju att man inte leder sig blint. Man måste också ha i åtanke att alla människor är lika värda. För på så sätt skapas inget ”hat” utan alla vet att alla är lika värda. Men visst, det finns maktgalna människor överallt och letar efter makt och gör vad som helst för att få den. Men om de människorna tänker på rätt sätt att det är ingen mening att ha makt, så lär det nog inte hända så mycket.

Fråga 3: Vad anser du om människosynen inom den nazistiska ideologin och kan man koppla den till dagens samhälle?

Tanken med nazismen är att hänföra och trycka ner folket, inte övertala dem, och den tar inte hänsyn till människans tankesätt utan till deras känslor. Det var en viss känsla, nämligen hatet mot det annorlunda. Hela tanken med ideologin är att skapa en värld med rätt sorts människor. Han skickade judar och en del ”icke judar” till getton. I gettona försökte Hitler svälta ihjäl dem genom mat ransonering, men det gick inte det heller. Då tog han till arbetsläger där han kunde göra en vinst på att...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Nazismen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-03]   Nazismen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8886 [2024-06-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×