Vänskap

6 röster
15507 visningar
uppladdat: 2007-12-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Vänskap går inte att köpas, vänskapen är en gåva. Den allra bästa vännen man kan ha ska man kunna vilja offra sitt liv för, om det behövs. Och samtidigt veta, helt säkert, att han/hon skulle göra precis samma sak för dig om det behövdes. En äkta vän finns alltid där för dig, står vid din sida, i vått och torrt. Hos en vän kan man alltid gråta ut, prata om sina problem och vara säker på att ingen annan får reda på det. En äkta vän känns långt in i hjärtat, för den har alltid en dörr öppen.

Men det bästa hos en vän är att man alltid är älskad, och respekterad, precis som den man är. Man kan sitta och skratta åt pinsamma, tokiga saker som man kanske har upplevt tillsammans. En äkta vän är den som inte bryr sig om att du har gjort bort dig. Det jag tror är viktigast i en vänskap är respekt, ärlighet och att man har roligt tillsammans, annars skulle ju det bara bli grått, trist och allvarligt. Vänskap är trygghet, omtanke när dagen blir svår.

Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad, sägs det, och i en vänskap är det extra viktigt. Jag tror att en vänskap bygger mycket på att ge och ta. Både ge och ta sina tips, upplevelser såsom motgångar. Jag tror även att vänskap är tro, hopp och kärlek. Man måste alltid tro på varandra, aldrig tvivla, man får aldrig ge upp hoppet om sin vän och så är det jätteviktigt att vännen vet om att man älskar honom/henne. Enda sättet att få en vän är att vara en. Man ska vara rädd om vänskapen, det är ingenting man leker med, för det är en av de finaste sakerna man kan ha. Du skall kunna ge henne/honom ditt allt, ditt hjärta. För din vän skulle aldrig leka med dig.


Om man dessutom har vuxit upp tillsammans med sin bäste vän och varit med om mycket saker tillsammans kan man få starkare band till den personen och man bildar ett slags ”team” tillsammans, som går genom vatten och eld tillsammans. Och när man själv mår dåligt så finns han/hon där för en, precis så som jag hade funnits där för honom/henne om det hade varit tvärtom. Då får man försöka, så gått det går, att få varandra att känna sig värdefulla, behövda och uppskattade. En vän är någon som har förståelse och som lyssnar, eller i alla fall försöker.

Kompisar och polare är inte riktigt samma sak som en vän. Jag känner att det är dom man umgås med i skolan, pluggar och kanske festar med. Det blir aldrig riktigt samma djup på det man gör, man kanske inte riktigt är på samma våglängd, men det brukar funka bra ändå. Med kompisar, polare har jag upplevt att det blir mer snack bakom ryggen, inte alls samma ärlighet som med en äkta vän. Därför tycker jag att det är bättre med en riktigt bra vän än flera halvbra kompisar. Och där är man nog tyvärr tvungen att sortera lite, då det ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vänskap

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-03]   Vänskap
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8889 [2022-08-12]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×