Sabaton

6852 visningar
uppladdat: 2007-12-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sabaton är ett heavy metal-band från Falun. Bandets låtar är inspirerade olika historiska slag i krig, Mest från andra världskriget. Bandet bildades 1999. Har varit förband åt bland andra Edguy och Lordi.

Bandet består av:
Joakim Brodén – Sång
Rickard Sundén – Gitarr
Oskar Montelius – Gitarr
Pär Sundström – Bas
Daniel Mÿhr – Keyboard
Daniel Mullback – Trummor

Album:
2000 – Fist for fight
2005 – Primo Victoria
2006 – Attero Dominatus
2007 – Metalizer (Innehåller även Fist for fight)

Låttexter
De flesta av Sabatons låtar handlar om olika historiska slag i historien, framför allt från andra världskriget. Låten Metal Machine består av referenser till gamla hårdrockslåtar. Låten Metal Crüe består av namn på olika kända artister.
Fist for Fight Primo Victoria Attero Dominatus Metalizer– Hur länge har ni gillat heavy metal-rock?
– Jag kan ju inte svara för alla utan tar mig själv och eftersom jag hade en ondskefull syster som matade mig när jag var liten med allt skit som radio spelade var jag som en hjärndöd Zombie utan egen vilja. När däremot min stentuffa granne visade hur en elgitarr vråldistad genom en Marshallförstärkare lät och visade omslaget till Iron Maidens senaste platta vaknade jag. Tror jag var ungefär 10 år.

– Hur länge har ni som spelar instrument spelat det instrumentet?
– Detta är givetvis olika för alla, jag spelade lite bas när jag var 15 år och har hållit på mer eller mindre sen dess. Om man frågar vem i bandet som spelat sitt instrument längst så att det nog vår trummis som säkert slagit på saker sen han föddes.

– Vad gör ni när ni inte är på turné eller gör en skiva?
– Vi gör inte så mycket annat, just nu kan vi kalla att vi inte är aktivt turnerande. Annars har vi ju varit det mer eller mindre hela tiden sen Attero Dominatus släpptes. För tillfället då vi har ganska lite spelningar skriver vi och repar in nya låtar mest hela tiden. Vissa har något jobb för att få in lite pengar medans vi är hemma.

– Planerar ni att göra någon ny skiva?
– Som jag nyss berättade så skriver vi för fullt. 4e januari börjar vi spela in och håller sedan på i ungefär en månad. Vi kommer att arbeta med Peter Tägtgren som producent på denna skiva.


– I så fall: När kommer den? Har ni bestämt något namn till den än?
– Absolut, releasedatum är satt till 30e maj och skivan kommer heta Art Of War... Det är en konceptplatta som jag inte kan berätta så mycket mer om än. På nyårsafton lovar vi berätta mera genom vår officiella hemsida sabaton.net


– Hur många turnéer har ni varit på?
– Vad räknar man en turné som? Vi gjorde ungefär 20 spelningar i Sverige på Attero Dominatus, även om de inte satt ihop i en enda resa kallar man väl det som en turné i mina ögon. Räknar man bara de där vi åker nightliner och gör massor i rad har vi gjort fem stycken. Två som förband och 3 på egen hand.

– När startades bandet?
– Sabaton startades sent 1999, men för oss är det inte så viktigt att bestämma när det startades. Vi tycker att det intressanta började med släppet av Primo Victoria år 2005 då vi kunde för första gången i vår historia nå ut till folk. Det är då det började på riktigt. Vad som hände innan är inte så speciellt, det svaret finns hos många andra band. Vi repade, vi spelade, det hände inte så mycket…

– Hur startades bandet?
– Jag tycker inte om att gräva bakåt i tiden. Det är så mycket mer spännande att se in i framtiden. Men nåväl, vi festade mycket ihop och nån kväll i dimmans tecken kom vi väl på iden att börja spela ihop. Det lät illa och var oorganiserat till en början men det kom efter något år. Vi gjorde som de flesta andra band i början, repade, skrev låtar, spelade lite live, drack alkohol och spelade in en demo. Sedan skiljer sig vår historia ifrån många andras då vår demo gavs ut på skiva genom ett italienskt skivbolag. Vi spelade in en riktig skiva också, men sen blev allt en grå geggig sörja när det skivbolaget drog ut på tiden med släppet. 2005 bestämde vi oss för att skita i Sabatons historia, skita i gamla skivbolag och gamla låtar och istället gräva i den historia människan skrivit de senaste hundra åren och genom det tillverka den skiva som kom att heta Primo Victoria.
Där startade det Sabaton som finns idag!!!– Är det många som vet vilka ni är i Sverige?
Sabaton har gjort mängder av spelningar runt om i Sverige på alla nivåer. Ifrån fritidsgårdar till de ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sabaton

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-11]   Sabaton
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8939 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×