Rapport Fjärranalys

6134 visningar
uppladdat: 2007-12-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sammanfattning

Jag har fått i uppgift att göra ett arbete i geografi och jag har då valt att fördjupa mig lite mera i Fjärranalys.Jag ska nu sammanfatta lite kort mina frågeställningar jag använt mig av och hur jag har funnit mina svar. Jag har använt mig av två frågor och det är, Vad innebär Fjärranalys? och den andra frågan lyder, Till vilken nytta har man fjärranalys?. Metoden hur jag hittade mina svar var att jag läste i våran lärobok som vi har. De viktigaste svaren jag kom fram till är följande. Med fjärranalys innebär det att man med hjälp av Flygplan eller Satelliter uppe i luften tar kort och skaffar sig information om t.ex vatten och marken. Nyttan man har av fjärranalys är att man kan framställa kartor, beräkna mängden skog eller upptäcka miljöproblem. Det var lite kort sammanfattning


Bakgrund

Jag valde ämnet genom att lite ytligt titta igenom läroboken, det var lite svårt från början så det tog sin lilla stund att hitta ett roligt ämne.Jag fastnade lite för fjärranalys för att jag tyckte att det såg lite mer intressant ut än det andra ämnena, och då valde jag fjärranalys för att jag ville fördjupa mig lite mera i det och lära mig mera om ämnet.

Syfte
Orskaken till denna fördjupning är jag fick det i uppgift att göra på geografin.Det var en ganska kul uppgift. När jag hade läst och förstått lite av innebörden av fjärranalys. Då ville jag veta mer hur de går tillväga att hur man anväder sig av fjärranalys,Det fick jag också.


Frågeställning
Jag har använt mig av frågestallningar och de frågor jag har ställt mig är följande. Vad innebär Fjärranalys? Och Till vilken nytta har man fjärranalys?.


Metod
Metoden jag använde mig av var att jag började med att jag valde det ämne jag skulle fördjupa mig i. Sedan började jag att läsa igenom den text som fanns i boken om Fjärranalys.Jag läste den texten någon gång tills att jag förstod innebörden av Fjärranalys, efter det tog jag och funderade på några frågeställningar jag kunde använda mig av.


Reslutat
De frågor jag har ställt mig är. Vad innebär Fjärranalys? Och till vilken nytta?. Jag börjar med den första frågan jag ställt mig. Med fjärranalys innebär det att man med hjälp av flygplan eller en satellit kan samla information t.ex om vatten,marken eller de marknära luftlagren. De nya möjligheterna som fjärranalys har givit oss är att nu kan vi också studera det vi inte kan uppfatta med våra egna ögon. Flygbilder började tas i början av 1900-talet och den normal höjd planen flyger på är cirka 4600 meter. Satellitbillder har blivit allt vanligare sedan 1960-talet. Avbildningarna sker med hjälp av instrument ombord på satelliten. Satelliterna är ganska högt upp i skyn ända upp till 3 600 mil, men andra befinner sig på 90 mils höjd.
Den andra frågan vilken nytta man har av fjärranalys?. Man har väldigt stor nytta av fjärranalys. Nyttan man har av fjärranalys är att man snabbt kan iakta förändringar över stora områden på jordytan. Bilderna som man tar används till stor del av att göra kartor. Även till att upptäcka fornlämningar som man inte kan se från marken,upptäcka miljöproblem,beräkna mängden skog,kartlägga naturresurser med mera. Mina svar hittade jag i våran lärobok som heter Geografi.



Diskussion

Jag tycker,eller tror att det har gått ganska bra med detta arbete med tanke på att det är den allra första gången som jag skriver en rapport. En sak jag tycker är lite konstigt är att ändel rubriker är ganska så lika varandra så att det blir på ett ungefär samma sak, men det ska väl vara så på en rapportskr...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Rapport Fjärranalys

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-11]   Rapport Fjärranalys
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8951 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×