Bokrecension: En skejtares oskuld av Andreas Soneryd

4 röster
5548 visningar
uppladdat: 2007-12-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
En skejtares oskuld
Av: Andreas soneryd

Jag har läst boken En skejtares oskuld. Boken handlar om en helt vanlig kille som heter Arvid Carlberg som gillar att åka skateboard. Arvid har precis gått ut nionde klassen i skolan och har sommarlov. Arvid och hans familj har varit ute och rest på semester till England. När de kom hem från deras semester så har Arvid fått ett brev angående vilken linje han ska gå i gymnasiet, efter sommerlovet. Arvid har kommit in på restaurangprogrammet men han säger själv att han inte är så speciellt bra på att laga mat. Arvid börjar där och får många nya vänner.


De olika karaktärerna i boken är följande. Amanda, det var Arvids första tjej men ett stort problem var att de bodde väldigt långt i från varandra. Det ända de kunnde göra var att ringa och prata med varandra, så det fungerade inte något bra och på grund av det tog det slut.
Hempa är en kompis till Arvid. En ganska stökig person som inte kom in på något gymnasium.Hempa och Arvid brukar åka skateboard tillsammans.
Henry är också en kompis till Arvid som han brukar åka bräda med. De är bra vänner tills helt plötsligt Henry börjar med styrketräning. Då blev det att dem slutade vara med varandra. De var bara med varandra någon gång ibland. Förstår inte varför men så var det.
Ali är en person man inte får veta så mycket om, men han och Arvid börjar iallafall på samma gymnasium.
Kim, det blev Arvids första vän på den nya skolan.Även den kille som han lagar mat med på restaurangutbildningen. Kim är inte så mycket i skolan för han håller på med en del skumma saker och på kvällarna brukar han göra bilinbrott.
Belinda är en tjej som går i Arvids nya klass. Belinda och Arvid blev bra vänner som sedan med tiden utvecklades mer och mer och de blev tillsammans.

Till en början är boken utspelad på sommaren och på slutet av boken blir det vinter. En beskrivning är när Arvid är i skejthallen, där är miljön ganska tråkigt och det är bara massor av småbarn.Jag får känslan att miljön är väldigt fin i boken speciellt när Arvid och hans vänner är ute och skejtar, de flästa gångerna så är det soligt ute just då. Miljön i boken förövrigt ser ganska normalt ut.

De händelserna jag tycker är viktigast i boken är när Arvid en dag får ett mejl av Amanda. Där står det att det inte var någon idé att de var ihop på grund av att de aldrig träffades, och att de bodde så långt ifrån varandra. Då blev han inte så glad. Även han höll med lite av det Amanda skrev.
Det kan ju vara så ibland men det är inte så mycket man kan göra åt det.
En annan händelse är när Kim och Arvid var med varandra en vanlig kväll ute på gatorna. Då plötsligt gick Kim in på en parkering och gjorde ett bilinbrott. Kim kom tillbaka efter en liten stund och berättade att det bara var en gammal dålig stereo i bilen. Kim ville pröva ett annat ställe men Arvid ville inte följa med och drog hem. Det var bra gjort att inte följa med tycker jag. Att inte riskera att åka fast eller något.
Den sista viktigaste händelsen är när Arvid var hemma hos Belinda. Belinda bjöd på mat och lite senare kollade de på en film. Efter filmen föreslog Belinda att Arvid skulle sova över hos henne.Det gick som det gick och han blev av med sin oskuld.Varför jag valde dem här tre är för att det inte var så jätte många viktiga händelser och jag tycker att de här är dem viktigaste.

Min personliga kommentar om boken. Boken var framförallt en väldigt bra bok, men jag trodde faktiskt att den skulle vara mer spännande än var den var. I och ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: En skejtares oskuld av Andreas Soneryd

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-11]   Bokrecension: En skejtares oskuld av Andreas Soneryd
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8952 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×