Ungdomar i krimminalitet

3952 visningar
uppladdat: 2008-01-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Anledningar:

Tonåren är den mest brottsintensiva perioden o livet. Det finns många olika anledningar till att en ungdom blir kriminell. Barn som har föräldrar med begränsade möjligheter att ge barnen god omsorg på grund av exempel missbruk, kriminalitet eller psykisk sjukdom har ökad risk för att bli kriminella. Forskning visar att kriminalitet också kan vara ärftligt.
I tonåren är man varken barn eller vuxen, hormonerna förändrar kroppen och man vet inte riktigt vem man är längre. Man känner kanske att nått måste förändras eftersom man själv gör det och därför provar man gärna på något nytt. Man hamnar kanske i fel umgänge och börjar snatta eller gör något annat typ av brott för att man gillar spänningen. Eller också för att man försöker ”passa” in i gänget. Man är helt enkelt ung och tänker inte på vad som kan hända om man lever för dagen. Att konsekvenserna kan bli stora och att man kan bli ”stämplad” för resten av livet eller att man fastnar i det kriminella har man inte en tanke på just då.

Relationer:

Kontakten med familj/vänner förlorar man ofta när man blir kriminell. Anledningen är väll att man blir som en ”annan” typ av person. Och att man har fastnat i något som man är mer ”insatt” i.
Om man hamnar på ett behandlingshem är relationer till speciellt familj den viktigaste saken att bygga upp. Förutom att bli frisk från kriminaliteten förståss.

Hur kan människor i omgivningen få stöd och vad kan de göra?

För föräldrar finns en såkallad föräldrahandledning. Det innebär att föräldrar ensamstående eller par får stöd och råd i sitt sett att agera som förälder. Handledningen ser olika beroende på vilken problematik som finns i familjen. Målet med en förälder handledning är att föräldrarna skall bli starka och trygga i sin förälder roll.
Som närstående kan man också behöva stöd för att kunna handskas med situationen och för att kunna få mer kunskap om hur man ska kunna hjälpa den drabbade ungdomen in på rätt väg. När man har hamnat så snett i livet kan man tappa all social kontakt och har man väldigt otur kan alla vänner försvinna.


LVU:

De ungdomar som vårdas på något av SiS särskilda ungdomshem är omhändertagna enligt LVU eller enligt SoL (Socialtjänstlagen). Grunden för ett omhändertagande enligt LVU kan vara antingen att den unges föräldrar inte kan ge det stöd som krävs för en bra uppväxt, eller att den unge själv lever ett destruktivt liv med exempelvis missbruk eller kriminalitet. Missförhållandena ska göra att det finns stor risk för att den unges hälsa eller utveckling skadas för att den unge ska få hjälp.



LSU:

LSU står för lagen om verkställigheten av sluten ungdomsvård. Ungdomar mellan 15-17 år som begår allvarliga brott, flyttas till sluten ungdomsvård på SIS särskilda ungdomshem i stället för fängelse. För det är skadligt för ungdomar att sitta i fängelse.

SIS:

En "typisk" SIS-klient har ofta haft en svår uppväxt, ofta med kriminalitet och missbruk i hemmet. Många har varit fosterhemsplacerade.
SI...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ungdomar i krimminalitet

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-05-26

    sämsta jag läst hittils!

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-17]   Ungdomar i krimminalitet
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9092 [2024-04-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×