Filmrecension: Korpen flyger av Daniel Petersson

3 röster
8691 visningar
uppladdat: 2008-01-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Korpen flyger kan beskrivas med tre ord; gammalmodig, ära och blodshämnd.
Filmen börjar med en skildring från hur ett par små barn leker. De springer omkring i skogen när det kommer ett rövartåg som tar död på deras föräldrar och beslagtar flickan. Pojken skulle avrättas men hans liv skonas av en rövare som i stället ber han springa iväg.

Pojken har bara en sak i huvudet och det är: hämnd. Hela hans liv går ut på att hämnas på dem som tog familjen ifrån honom. Ett antal år senare stiger han iland på Irland. Efter detta stadiet blir filmen väldigt blodig han dödar fler och fler. Knivar, yxor och släggor används som mordvapen.

Efter en viss tid kommer vi fram till ”the point of no return”. Gest som han kallas kommer då fram till ett läger och söker ledaren. Genom att ha knyckt en halva från ett smycke påstår han sig vara ledarens fars bud som skickats för att kalla tillbaka honom till Norge.

Genom ett visst trixande lyckas han vända ledaren och hans bror mot varandra. Ledarens bror (Thor) har gift sig och skaffat barn tillsammans med Gests syster. Till sist dödar Thor sin bror (Ledaren) på grund av gests verkan.

Miljöerna i filmen är trovärdiga. Större delen utav filmen utspelar sig vid eller i anslutning till havet. Kläderna är gamla och ser nästan ut som lakan hängandes kring kroppen. Det hela ger ett gammalmodigt intryck. Tillsammans med musiken som man tröttnar på efter fem minuter och som sitter kvar i huvudet i veckor efteråt märks det att filmen är över tjugo år gammal. Filmen ger även en känsla utav dålig kvalité, en budget alternativ.

Gudar betyder mycket i filmen. Eftersom det är vikingatiden vi pratar om gäller det framförallt asagudarna. Jag ska dock tillägga att Gests syster är kristen. Thor är djupt troende för asagudarna och vid ett tillfälle tror han att gudarna vill ha hans son som offer eftersom han har barnet tillsammans med en kristen. Gests syster sätter då stopp för de och hjälper dem att fånga Gest.

Tekniken i filmen är kanske inte den allra bästa. Det förekommer dåliga ljudeffekter och trist musik. Bilden känns lite halv trist. Men som tidigare nämnt har filmen tjugo år på nacken.

Tidsperspektivet har filmmakarna lyckats skildra bra! Alla förstår att filmen ska syfta till vikingatiden. Själva filmen utspelar sig under maximum en vecka plus några timmar under början då Gests syster kidnappas, föräldrarna mördas osv. Den utspelar sig även kronologiskt utan hopp fram och tillbaka i tiden och utan parallellhandlingar.

Budskapet i filmen vill berätta om hur det var under den tiden. Hur världen var uppbyggd utav tilltro och hämnd. Den som gjorde något dumt mot någon annan kunde förvänta sig hämnd tillbaka.

Mina personliga åsikter om filmen är att de...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Filmrecension: Korpen flyger av Daniel Petersson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-22]   Filmrecension: Korpen flyger av Daniel Petersson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9121 [2024-04-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×