Krönika

4 röster
13463 visningar
uppladdat: 2008-02-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Somarkatter


Sommarkatt, smaka på ordet sommarkatt. Visst borde man associera till en harmonisk välmående misse som ligger i gräset och sover eller blir kliad bakom örat av matte eller husse.Misse reser sig och går till sin välfyllda matskål och sitt friska vatten. Misse har det bra, misse är älskad av sin familj. varför är inte detta definitionen av en sommarkatt?

Nej, det är det jag inte fattar! En sommarkatt är en katt som någon barnfamilj har tagit hand om under sommaren, och sedan lämnad vind för våg. Jag fattar bara inte hur man kan lämna katten man kelat, gosat och matat hela sommaren att dö ute på gatan nu när vinter kommer. Bara för att man inser att den lilla gulliga kattungen växer upp, och att den behöver vaccineras och kastreras. Aternativet att då lämna den ute på gatan verkar vara väldigt populärt!!!

Att der dessutom är samma problem varje år verkar inte heller hjälpa! Varje år svämmar villområden över av övergivna sommarkatter, som strycker omkring i jakt efter mat och mänsklig värme. En katt som vuxit upp med människor klarar inte inte att hitta tillräckligt med mat för att överleva. Kattälskande privatpersoner lägger ut mycket pengar på att försöka rädda ett fåtal av dessa katter. Om alla tog sitt ansvar för att djuren skulle ha det bra skulle vi aldrig hamna ha hamnat i den här situtationen! Ett djur är inget man skaffar för att barnen tjatar! Ett djur är ingen leksak. Ett djur måste man ta hand om, och älska i hela dess liv. En katt är en riktig personlighet och den kan dessutom leva upp til 20 år!

Skulle något ändå gå på tok och du inte kan behålla din katt, försök då i första hand att ge den ett bra hem, i sista hand ge den ett värdigt slut hos veterinären. Lämna aldrig en katt åt sitt öde att klara sig själv. Är du en riktig kattälskare, eller bara en människa med hjärtat på rätt ställe, vore detta inget problem. Ta ditt ansvar som djurägare och...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Krönika

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-06]   Krönika
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9195 [2024-04-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×