Skriv ner din livsåskådning

4 röster
13736 visningar
uppladdat: 2008-02-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
"Skriv ner din livsåskådning"

1. Vart kommer allt ifrån?
2. Vem skapade allt?
3. Har livet någon mening?
4. Hur ska man vara som människa
5. Finns Gud?
6. Vad händer efter döden?1. Alla grundläggande grundämnen, utom väte och helium har bildats inuti stjärnor genom bland annat fusion eller i samband med stjärnexplosioner. Grundämnena bildar i sin tur molekyler genom de kemiska processer vi ständigt ser runt oss.
Helium och väte bildades efter ”Big Bang” (helium bildas också inuti stjärnor genom sammanslagning av vätekärnor). I samband med Big Bang frigjordes oerhört mycket energi och ur denna energi bildades väte och helium, och eftersom att materia är en sorts energi är det inte så svårt att förstå konceptuellt.
Frågar är då, varifrån kom den första energin? Det måste ju ha varit någonting som startade, det kan ju inte ha bildats ur ingenting.
Något man kan fundera ännu mer på är ju att själva tomrummet, dom tre dimensionerna, uppstod vid ”Big Bang”… Så då kan man ju säga ”ur ingenting föddes tomrummet”.
Tiden uppstod också vid ”Big Bang”, därför går det inte att säga ”före Big Bang” enligt naturvetenskapsmän.
Tar universum någonsin slut? Om det gör det kan man ju inte säga att universum har ett ”slut”, vi är fortfarande fångar i dom tre dimensionerna och alla eventuella slut vi föreställer oss kommer i slutändan vara felaktiga eftersom vi med ”slut” fortfarande är fast i vårt tredimensionella tänkande.
Enligt Tomas Hode, (www.rymdforum.nu) är det bäst att beskriva ett slutet universum som att det är krökt, att man till slut skulle komma tillbaka till samma punk man började på även om man åkt rakt fram, om man nu skulle kunna göra en sådan resa.
Det är fullständigt omöjligt att begripa hur det gick till och hur det verkligen kunnat bli det som det är idag, bara någonting att acceptera.

Med andra ord tror jag på vetenskapen.

2. Vem skapade allt? Tomten såklart. Nej men jag tycker att det är en dum fråga. Kanske mest eftersom att jag tror på evolutionsteorin, naturvetenskapen med andra ord.
Svaret på fråga ett förklarar en del, och om man ska gå vidare till mänskligheten tror jag att vi utvecklats från mikroorganismer till det vi är idag, och att vi fortfarande utvecklas, från generation till generation.
Att någon högre makt, någon sorts gud skulle ha skapat det vi är idag låter riktigt som stenålderstänkande i mina öron.
Hade jag fått möjligheten att skapa värld med levande varelser och bla bla bla hade jag skapat någonting PERFEKT. Någonting felfritt, utan brister.
Vad skulle då få mig att tro att någon gud med vitt skägg och vit dress skapat oss människor, som är långt ifrån perfekta, vi har en väldigt lång väg kvar att gå innan vi ens kan kalla oss mänskliga.
Titta bara på mellanöstern, man tog till vapen för att lösa en konflikt, istället för att sätta sig ner och ta det på en mänsklig nivå – och se vad det lett till.
Vi människor lever inte i egna, separata världar, vi måste försöka se saker ur andras perspektiv och först när vi gjort det kan vi lösa konflikter.
Och om den gud folk tror på är god varför skapar han människor som syndar, som är elaka? Varför ser världen då ut som den gör?
Varför ska jag då tro på denna gud? Jag finner ingen mening i att tro på någonting som gång på gång sviker mig. Just därför tror jag på mig själv, man sviker inte gärna sig själv ju. Tänk alla dessa människor som dagligen ber ”gud” om hjälp, som inte får någonting. Alla dom som gett upp allt för sin tro, förgäves.
Jag tror på mig själv, som jag redan nämnt och jag kan med gott samvete säga att jag inte skapade allt – för det gjorde ingen speciell person, gud eller kalla det vad du vill, skapandet var en lång process, som håller på än idag.

3. Enligt mig är meningen med livet i stort sett att föra vidare människosläktet, vi ska födas, sen ska vi skaffa egna barn, sen dör vi.
Sen gör det ju ingen skada om man gör något med sitt liv också, utbildar sig, får ett jobb, tjänar pengar, träffar folk osv. så att man kan bli lycklig.

4. Som människa ska man vara precis som man själv vill vara,
att sitta och skriva ner hur idealmänniskan skulle vara skulle kännas idiotiskt, då skulle jag bara börja beskriva mig själv.
Sån är jag, jag tror på mig själv, det jag gör och vad jag vill. Ingenting annat.
Så borde fler tänka, men inte för många – då skulle det inte finnas utrymme för mig att få som jag vill.
Nej, en bra människa tror på sig själv, gör det han/hon själv vill men respekterar samtidigt andras åsikter och tänkande.

5. Jag tar det som en förolämpning. Jag är gud ju.
Sanningen är den att jag är satanist, jag sätter mig själv i fokus och gör det jag vill. Jag är min egen gud.
Tror inte på någon gud som styr över allt och alla, utan att alla bör följa sin fria vilja och göra som dom själva vill, vi är alla små gudar – mer eller mindre bra sådana.

6. Det kan man inte veta, inte ens någon som varit med om en nära-döden-upplevelse kan veta, dom har bara varit nära döden, inte varit döda.
Själv tror jag att det...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Skriv ner din livsåskådning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2013-07-10

    Om du tror på naturkunskapen så borde du veta hur komplex allting är, hur allting hänger ihop, med andra ord, nästan på gränsen till perfektion. livet på jorden ät alltför komplext för att ha kunnat uppstå enbart genom evolutionära mekanismer och att det i stället visar tecken på avsiktlig design. Teorin om "en intelligent designer" är en vetenskaplig teori inom biologin med samma status som evolutionsteorin. I fysiken talar man tillexempel om positiv kraft och Negativ kraft, positiv eller negativ energi... på samma sätt är finns det positivitet och negativitet i allting även i människor... det har inte att göra med att det finns ondska och en icke perfekt värld. Gud har också gett oss en fri vilja. Du väljer!

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-24]   Skriv ner din livsåskådning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9306 [2022-07-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×