Vad är kärlek?

6 röster
28562 visningar
uppladdat: 2008-03-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Kärlek kan vara så mycket och ha olika betydelse från person till person. Vad är det första man tänker på när man hör ordet kärlek? De flesta tänker på en partner. Att älska och att bli älskad tillbaka är det viktigast, men är det verkligen så viktigt att uppleva kärlek med ens partner? Räcker inte kärleken från ens familj och vänner?
Många människor skulle nog säga att kärleken är starten till krig, depression och det som bekymrar oss i dagens samhälle. För har man så mycket kärlek till något, är man antagligen beredd att dö för detta. Och villig att slås för just sitt begär till kärleken.
Jag tror att kärleken är den grundläggande betydelsen för vår psykiska hälsa och överlevnad. Vi drivs framåt av kärleken. Trots detta så finns det inget ord i världen som är så missbrukat. Alla vet inte vad kärlek är, men alla vet att de vill ha det.
Kärlek visas alltid genom dina handlingar oavsett vad dina ord säger. Och så som jag upplever det, kan du egentligen varken ge eller ta emot kärlek, du kan bara dela det som redan finns mellan två individer.
Kärlek är när allt känns bra utan att man behöver anstränga sig. Att älska innebär för mig, vänskap, gemenskap och tillit. Nu tänker du säkert att det är precis vad man känner för vissa speciella kompisar, och det är det. Men skillnaden mellan en kompis och en partner är den fysiska relationen, alltså sex. Om inte sex hade funnits hade det inte varit någon skillnad på kompis/familj och partner.
Kärleken är en av de starkaste drivkrafterna vi har. Vi söker alla efter någon form av kärlek. Kärlek är en källa äkta livskraft och den ger livet mening och är därför en viktig beståndsdel i vår hälsa och vår överlevnad. Kärlek är det som gör människan hela. Kärlek är den starkaste och mest helande kraften som finns. Kärlek är det som ger kraft, inte kraftlöshet. Det är när allt flyter i livet och man känner sig tillfreds, avspänd, respekterad, hörd och sedd samt känner glädje i sina relationer. Kärlek skapar man varje dag genom sina tankar, ord, känslor och handlingar. Kärlek handlar om att lära sig lyssna till sitt hjärta, till vårt inre och där hittar vi en outtömlig källa av kärlek, glädje, sanning och visdom.
Mitt svar är att vi behöver kärleken mellan två individer eftersom annars skulle vi bara vara kompisar vilket betyder att man inte har sex med varandra ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vad är kärlek?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-02-09

    Jättebra skrivet, intressant läsning!

Källhänvisning

Inactive member [2008-03-03]   Vad är kärlek?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9386 [2021-12-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×