Musikrecensioner

4095 visningar
uppladdat: 2008-03-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Lillasyster

Jag valde Lillasyster med låten umberella. Varför jag just valde denna låt var för att jag tidigare hade hört den på radio ett par gånger och verkligen gillat den men aldrig riktigt vetat vem det är som sjunger. Denna låt är en cover på rihannas umberella, men det var roligt att få höra den rockiga varianten. Första tanken som jag fick när jag lyssnade på den var: jättebra cover, den får en att inte bry sig om kärleken vilket är motsatsen när jag hör Rihanna sjunga den lugnare varianten.

Två av medlemmarna, Martin Westerstrand och Daniel Cordero i Lillasyster spelade i Lok när det bandet fortfarande fanns.
Det var bara dessa två medlemmar som fortfarande ville spela ihop, därför bildade de ett nytt band som kallades Rallypack. Som Rallypack kom de med en hit tillsammans med Luke Skywalker. Men med tiden bytte de namn till ”Lillasyster” detta på grund av att de började att sjunga på svenska. Bandet Lillasyster består av Martin Westerstrand, Daniel Cordero, Ian-Paolo Lira och Max Flövik. Den 9 maj 2007 kom ”Hjärndöd musik för en hjärndöd generation” som var debutalbumet.

Som tidigare nämnt så är denna låt en cover av Rihanna-Umberella. Temat kring låten är nog rikedom och att detta inte skall stå i vägen för kärleken. Instrument som spelas i låten som jag hör är trummor, elgittar och bas. Det som gör låten grövre än originalet är nog instrumenten plus att det är en kille som sjunger med väldigt mörk och stark röst till skillnad från Rihanna.

Vissa låtar av bandet ”Lillasyster” påminner väldigt mycket om ”Limp Bizkit” som är ett utländskt band. Deras sound är väldigt lika, sättet låtarna låter, inte nog med det så anser jag att rösterna från de båda banden är väldigt lika. Men i övrigt ett väldigt bra band med väldigt unika låtar.



Sibiria

Bandet Sibiria består av Martin Hanberg, Martin Abrahamsson, Erik Laquist och nu även Erik Ramsey. Bandet har flera gånger splittrats men därefter gjort comebacks. Debutalbumet kom att kallas ”Norrlands inland”. 2006 släpptes albumet ”inom familjen.”

Jag har aldrig tidigare hört talas om bandet ”Sibiria” till nu då. Låten ”jag minns bara när du plågade mig” hade en härlig rytm. Sådan musik är inte direkt min musiksmak men den fick mig att bli glad på något sätt, fast att texten var lite sorlig. Oftast så är det inte låttexten som jag är ute efter utan bara att få lyssna på hur låten är uppbyggd och detta var skönt att lyssna på.
Låten handlar om misslyckad kärlek, rätt så deprimerande men rytmen på låten får ändå en att inte riktigt lägga märke till låttexten. Jag anser att melodin och musiken inte passar till låtens innehåll för att musiken förmedlar mer en sommar känsla medan ”jag minns bara när du plågade mig” handlar om olycklig kärlek.

Detta är inte musik som jag lyssnar på varje dag direkt men jag har tidigare lyssnat på Håkan Hellströms låtar och album och bandet Sibirias musikstil påminner väldigt mycket om Håkan Hellströms men även lite åt Per Gessles håll också. Varför jag knyter Håkan Hellström och Per Gessle till Sibirias låtar kanske kan bero på att själva musiken och melodin påminner om dessa två andra artisters sätt. Ja...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Musikrecensioner

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-03-26]   Musikrecensioner
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9513 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×