Fildelning

5 röster
8205 visningar
uppladdat: 2008-04-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag måste tillägga att jag är grymt stolt över denna insändare, vilken jag skrevi svenskan men som jag lägger under ''''konst och kultur''''.

Hur kan man göra en hel generations ungdom till brottslingar? Natten till första juli så blev uppskattningsvis en miljon människor kriminella – de varken stjäl eller snattar, de delar kultur med varandra över Internet.

Jag känner mig varken juridisk eller moralisk skyldig genom att kopiera en låt utav en som redan har det bra ställt. Dessutom så är det långt ifrån bevisat att kopiering upphäver musikindustrin till att producera mer musik. Ett exempel är Basshunter som blev stor genom att han låt ut låten Botten Anna på Internet och där var det varken reklam eller ett musikbolag som hjälpte honom. Där spreds låten fritt över Internet.

Genom att bli dömd för kopiering gör du den skyldig till 80 à 200kr dagsböter, det är vad de dömda har fått i Sverige. Detta likställs med sexköp och misshandel, där böterna är ungefär lika höga, helt bisarrt. Det är inte värre än att man tycker de borde göra en lagändring.

Det bästa argumentet en antipirat har är att de är dess jobb och att de har upphovsrätten på verket de har gjort. De bestämmer, eftersom de har upphovsrätten på det. Men så är det inte. Folket bestämmer om de vill köpa skivorna eller inte, istället för att köpa en skiva där max två låtar är bra så laddar man ner det. Därefter bestämmer man sig för om artisten är bra och kanske går på hans konsert.

Man kan likna piratkopieringen med kollektivtrafiken. Du kommer aldrig att tjäna igen pengarna genom att åka till platser som du aldrig hade åkt till, om du inte hade haft något fritidskort. Alltså, de kommer aldrig att förlora pengar genom att du laddar låtar som du aldrig hade köpt om du inte hade kunnat ladda ner.

När teknologin går framåt så kan vi inte upphäva digitalkameran bara för att personalen på framkallningsbyråer förlorar sina jobb. I detta exempel är digitalkameran artisten och framkallningsbyrån skivbolaget.

Till sist. Bara för jag laddar ner en låt så betyder det inte att jag hade köpt den om jag nu inte hade haft möjlighet att tanka ner den. Musikindustrin menar på att allting som ladd...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Fildelning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-03-12

    vad fick du för betyg?

Källhänvisning

Inactive member [2008-04-02]   Fildelning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9540 [2023-04-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×