TV-inspelning

3951 visningar
uppladdat: 2008-04-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Ett underhållnings program som har gått i många år på SVT är SöndagsÖppet.

Den 14 november 2003 gick jag till TV-huset i Stockholm och där skulle jag sitta i publiken i programmet SöndagsÖppet som skulle sändas söndagen därpå.

Biljetterna var gratis men det var åldersgräns på 12 år.

Tyvärr lades SöndagsÖppet att ner tillsammans med många andra program som Trafikmagasinet och Plus Ekonomi. Det var på grund av att Sveriges Television saknar pengar. Sommaren därpå var det OS och det kostade mycket pengar.

Programledare för SöndagsÖppet varLotta Bromé. Lite kuriosa var att hon ersatte Arne Weise som programvärd på julafton i SVT.

Lotta Bromé har blivit känd i programmen Klang och kompani, Café Bromé, Efter tre och Radiosporten.SöndagsÖppet har haft många programledare sedan starten.

Från början var Agneta Bolme Börjefors och Adde Malmberg programledare.
Ytterligare personer som varit programledare: Jan Bylund, Johan Thorén, Alice Bah, Ulf Larsson, Pernilla Wahlgren, Tina Leijonberg, Kristin Kaspersen, Ola Lindholm, Rickard Olsson, Mats Ågren, Lotta Engberg och Marianne Rundström.

Programmet har haft höga tittarsiffror, år 1999 hade programmet en gång 1,7 miljoner personer som tittade. De senaste åren har tittarsiffrorna minskat.

Biljetterna beställde vi via e-post. I slutet av oktober fick vi ett brev med information och biljetter till SöndagsÖppet.

Den 14 november var jag i TV-huset 15.15. Jag kom dit klockan tre och hängde av mig kläderna. Det var gratis. I hallen på SVT fanns ett café, TV-Cafet men det var stängt då vi var där. Det fanns även en butik där man kunde köpa SVT prylar bland annat inspelade TV-program på video.

Det var mycket folk som var i hallen men där hände ingenting förrän halv fyra då fick veta att en av artisterna inte hade kommit i tid till repetitionen och vi fick vänta ytterligare en kvart. Därefter fick jag gå till Studio 1 där SöndagsÖppet skulle spelas in.

Vi fick sitta vart vi ville. Jag satte mig i mitten till höger. När alla satt på plats fick vi öva på att applådera och skratta några gånger. Sen fick vi veta att då vinjetten var slut skulle vi applådera.

Först så kom Arne Weise in och han välkomnade Lotta Bromé. Hon ska ju ersätta honom som julaftonsvärd. Sedan välkomnade hon ett engelskt band: Sugarbabes och dom spelade låten "Hole in the head". Därefter ställde hon några frågor, till gruppen men detta klipptes bort i programmet.

Nästa gäster som kom var Tina Thörner som är Sveriges bästa kvinnliga rallyförare och Björn Wirdhiem som är den enda svensk som vunnit Form 3000. Tyvärr fungerade inte mikrofonen så intervjun fick göras en gång till. R.E.A. kom dit och gjorde en sketch.
Efter R.E.A-gänget kom TV-Trojkan in och de pratade bland annat om muthärvan i Systembolaget.

Peter Jöback uppträdde med en sång, som hette "Gå inte förbi". Många inslag i programmet f...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: TV-inspelning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-04-24]   TV-inspelning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9694 [2022-08-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×