Jehovas Vittnen

2 röster
7249 visningar
uppladdat: 2008-04-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I Sverige har den funnits sedan 1899 och har sex miljoner i hela världen och 24 000 i Sverige som är aktiva. Amerikanen Charles T Russel grundade sin egen lära 1877 inför en grupp präster i Pittsburgh. Då Russel var ung började han tvivla på treenighetsläran och han började studera bibeln. 1886 kom boken Studier i skriften som berättad deras vivel och 1902 kom deras version av bibeln på engelska. Vid den här tiden var det många som forskade om bibeln.

- Vad var nytt
Jehovas vittnen har fått befallning av Gud att missionera anser de. De kallar gud för Jehova.
De anser sig att via sprida budskapen får de så många som möjligt att leva ett meningsfullt liv.
Jesus och Gud skapade världen tillsammans. Gruppen kallades först russellianer sen Bibelforskarna och sen Jehovas vittnen. Satan bodde i himmeln till 1925. De döda är döda, alltså det händer inget mer förutom att gud kan återuppstå de. De tror inte på treenigheten. Jesus var den första människan som skapades. Dop renar inte synder men man överlåter sig till gud.

- Relationen
Jesus var guds son och dog för människornas synder men var inte gud. Bröllop firas för att Jesus gjorde det. Jesus återuppstod men i form av gaser. De tror på bibeln. Ordet Jehova stod med i de äldsta versionerna av bibeln men idag står det Herrn. Människan blev född av skapelsen. Eftersom blod enligt bibeln är heligt får man inte man överföra blod. Abort är inte tillåtet eftersom det är mord. Allt skapades på sex dagar.

- Tankar
De anser att inte upplevelsen av Jehova står i centrum utan att den kommer av studier. Det är ingen annan utövare som tänker så. Upplevelsen utav Gud eller verkligheten är man främmande för. Jehovas vittnen anser att spridandet går först. New Age som ser upplevelsen är motsatsen.

De anser att kristendomen gick fel väg den första tiden och att världen ska gå under. Enligt grundaren skulle världen gå under 1914 men nu anser det att naturkatastroferna som inträffar är tecknet på undergången. De anser också att Jesus dog på en påle och inte ett kors. De smorda är 144 000 och är de människor som ska få leva tillsammans med Jesus efter undergången.1935 bestämdes det att de smorda var utnämnda att leva i paradiset. Jehovas vittnen är även det enda som enligt svenska lagen är befriade från värnplikt. 1925 skulle Abraham, Isak och Jakob återkomma.

De anser att gud är en och tror inte på treenigheten, fadern sonen och heliga anden. Kristendomen har inte löst problemet anser de och gjort det till mysterium. Den som vakar över människorna och man ber till är Fadern. Människan som frälste världen är Sonen och den heliga Anden är Guds närvaro överallt. Judarna och muslimer tror inte heller på detta.

- Mina negativa åsikter
De anser att jul och födelsedagar inte ska firas eftersom det är gamla gudlösa traditioner och blodöverföringar är förbjudet. Kvinnor får inte vara ledare. De flesta hushållen har fått vara med om dörrknackning från dessa tjänsten på fältet kallas det. Orsaken är att de ska sprida budskapet. Det tycker inte om staten eller politik. De dricker alkohol ibland.

- Mina positiva åsikter
Hitler tyckte inte om Jehovas vittnen och kyrkan kritiserar dess lära om Jesus. De räknas ofta inte som ett kristet samfund för de tror inte på treenighetsläran. De röker inte eller ta droger. Man tar avstånd från de som lämnat Jehovas vittnen. Inte sex utanför äktenskapet. Skilsmässa innebör avstängd från Jehova. ”Sekten” har blivit mycket kritisk för sitt påträngande sätt. Dödstraff är mord. Man får bara var gift med en.

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jehovas Vittnen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-04-25]   Jehovas Vittnen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9705 [2023-06-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×