Bokrecension: Skuggor över Goldie Court av Eileen Dunlop

2823 visningar
uppladdat: 2008-05-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Kära Dagbok. Det har hänt så mycket på sista tiden. När mormor och jag satt hemma i Glasgow och kolla på tv fick vi se mamma och pappa dö. Dom dog i en flygkrach när dom skulle bort över helgen. Å vad jag saknar dom. Efter det flyttade jag och min syster Shirley till Goldie Court i Millkennet. Där började det hända massor av saker.
Jag började se ett krigsmonument på andra sidan vägen och jag såg spöken. Min katt Sooty fräser åt spökerna och blir helt vild. Då visse jag inte att Shirley också såg spökerna, hon visade det inte i alla fall..
Zac Petersen retade Shirley för massor av saker i början av terminen men sen gick det för långt, jag skällde ut honom i korridoren, efter det var han hur snäll som helst, vi till och med började umgås med varandra någon timme på lördagseftermiddagarna, och det var visst bara för att han ville visa Shirley att han kunde vara snäll också.. tror jag.
Spökerierna höll på nästan varje dag.. förutom när mormor reste bort över jul till sin syster, det spökade inte heller när hon åkte till Kanada för att hälsa på en gammal klasskamrat. Men annars var spökena runt oss hela tiden..
Ett spöke, en tjej med röd klänning var väldigt argsint.. hon gick runt och kollade på Shirley hela tiden, så jag började misstänka att Shirley var i fara.. En dag på jullovet efter att Sooty rivit sönder hela vardagsrummet efter att spöket i röd klänning, kom det fram att både jag och Shirley kan se spökena.. Men ingen av oss sa något om spöket i den röda klänningen.
Tiden gick och dan efter att det gått ett år efter olyckan pratade jag och Shirley om att flytta någon annanstans. Vi stod inte ut med att det spökade så hos oss. Men det hände inte så mycker eftersom Sjuryley hade mycker skolarbete att ta itu med.. Hon var tvungen att rätta prov och läxor m.m. och det var mycket som skulle hinnas med i skolan den sista terminen innan sommarlovet.
Men så blev Shirley sjuk och då tog hon sig tid att ringa en mäklare.
En dag när vi börjat ett nytt projekt i skolan om de gamla skolorna i Millkennet såg jag mormor i en av katalogerna. När skolan slutat bad jag att få titta mer i dom, men så kom en lärare in och sa att Shirley åkt hem för att hon hade ont i huvudet och då fick jag brått hem. Jag ville ju inte att Shirley skulle vara ensam hemma medans spöket var där.
När jag kom hem stod dörren öppen och Shirley innanör dörren, spöket var mittemellan oss. Jag sprang mot spöket för att kunna rädda Shirley men sprang rakt igenom. Sen hände något som jag inte kommer att glömma i första taget. Spöket slängde Shirley över räcke, och det var minst tre våningar ner!. Jag hörde när hon landa och efter det hörde jag Sooty yra omkring i köket.
Jag sprang dit och öppnade dörren, han flög ut genom den och flög på spöket. Sen var hon borta..
Jag sprang ner till Shirley och grannen kom för att se vad som hade hänt. Hon ringde en ambulans och tog hand om mig medans vi vänta.
När vi, Shirley och jag, kom till sjukhuset försökte jag ringa mormor men det var ingen som svarade. När jag fick lov att gå in till Shirley berättade jag att jag inte fått tag på henne. Men så helt plötsligt stod mormor där vid dörren. Alla tre åkte hem och morgonen därpå ringde mormor till skolan för att säga att vi inte skulle komma idag. Jag gick inte till skolan dagen efter det heller, för jag fick hjälpa mormor att handla och allt det. Den dagen berättade mormor nått som jag visserligen nästan visste om, men Shirley visste inget. Mormor hade bott i Millkennet och gått på den finaste skolan i stan, hon var en av de bästa eleverna, hon, Rosalie Jordan och Hugh Falconer. Mormor och Hugh hade varit tillsammans, Rosalie hängde med dom sjukligt svartsjuk på mormor. En dag gjorde Rosalie samma sak som spöket gjorde med Shirley, och vaktmästarens katt hoppade på henne, precis som Sooty gjort. Mormor fick reda på att hon bar våran mamma och berättade det för Hugh och sin mor. Hon blev utslängd från sitt hem och Hughs föräldrar ville inte ha henne. Hon fick bo hos sin kompis moster och arbetade där som barnvakt, barnen och mamma blev väldigt goda vänner, men när mormor hade pengar nog att flytta så reste de. Både jag och Shirley visste att High var samma person som Hugh i skolan (en lärare som skulle pensioneras). Det betydde att han var vår morfar, och Zac Petersen var tydligen våran kusin, men det var en annan historia. Jag pratade med Hugh en dag efter skolan var slut oc...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Skuggor över Goldie Court av Eileen Dunlop

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-05-17]   Bokrecension: Skuggor över Goldie Court av Eileen Dunlop
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9910 [2022-08-09]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×