straff??


  • 17:54 10 Jan 2007

    Inactive member

    såg en fråga idag som jag började att fundera över... är det rätt att straffa någon som begått brott under krig?[?]:0

  • 00:40 25 Feb 2007

    Inactive member

    [citat]såg en fråga idag som jag började att fundera över... är det rätt att straffa någon som begått brott under krig?[?]:0[/citat] Ja, det är helt rätt att straffa krigsförbrytare. Annars kan ju vad som helst ske, vilket inte vore speciellt bra. Ska man nu tvunget lösa konflikter med vapen, så får det ske under något kontrollerade former.

  • 17:57 25 Feb 2007

    Inactive member

    men om det är en ´"militär" som är och krigar nånstans och kanske måste begå ett brott för att det ska blli bra för någon annan, eller om han/hon kanske fått en order som kräver något sådant? är det fortfarande rätt då? [?]

  • 16:49 28 Feb 2007

    Inactive member

    [citat][citat][citat]men om det är en ´"militär" som är och krigar nånstans och kanske måste begå ett brott för att det ska blli bra för någon annan, eller om han/hon kanske fått en order som kräver något sådant? är det fortfarande rätt då? [?][/citat] Man har ju inte rätt och ge någon en order som säger bryt mot lagen. Det är aldrig rätt att bryta mot lagen, i vilket läge du än må vara framför. Det finns specifika krigslagar, dem ska man följa. [/citat] i krig och kärlek är allt tillåtet :D ne, men varför ska du hålla dig enl "krigslagarna" när inte motståndaren gör det? Det handlar om liv och död och är ingen jävla lek, när dom våldtar din syster mamma och bror framför dig, lämnar dig med sönderpiskad rygg .. så tror jag du skiter i geneve (stavning?) konvetionen när du blir stor och militär! visst ska det finnas hyffs och fason, men vafan krig är en annan värld än den vi har idag, jag står helt för lagarna, men förstår också hur svårt det är för någon utsatt att acceptera ..[/citat] Och fortfarande är det totalt oacceptabelt att ens våldta någon, även utan för krigets dörrar. Någon måste börja göra rätt, alla våldtäkter är hemska, och det ska inte få ske, i Sverige, i världen. Oavsett under vilka omständigheter som råder.

  • 08:19 01 Mar 2007

    Inactive member

    Dessutom; om man vill hämnas får man ta det på sitt eget ansvar och stå för det. Ta konsekvenserna, precis som med allt annat i livet.

  • 21:40 25 Feb 2007

    Inactive member

    bra, ville kolla lite:P det är inte alltid man får bra svar!:D

  • 13:12 27 Feb 2007

    Inactive member

    [citat][citat]men om det är en ´"militär" som är och krigar nånstans och kanske måste begå ett brott för att det ska blli bra för någon annan, eller om han/hon kanske fått en order som kräver något sådant? är det fortfarande rätt då? [?][/citat] Man har ju inte rätt och ge någon en order som säger bryt mot lagen. Det är aldrig rätt att bryta mot lagen, i vilket läge du än må vara framför. Det finns specifika krigslagar, dem ska man följa. [/citat] i krig och kärlek är allt tillåtet :D ne, men varför ska du hålla dig enl "krigslagarna" när inte motståndaren gör det? Det handlar om liv och död och är ingen jävla lek, när dom våldtar din syster mamma och bror framför dig, lämnar dig med sönderpiskad rygg .. så tror jag du skiter i geneve (stavning?) konvetionen när du blir stor och militär! visst ska det finnas hyffs och fason, men vafan krig är en annan värld än den vi har idag, jag står helt för lagarna, men förstår också hur svårt det är för någon utsatt att acceptera ..

  • 08:15 01 Mar 2007

    Inactive member

    Tja... Ont ska med ont fördrivas är väl ett av de sämsta uttryck jag någonsin hört i alla fall. Man kan inte bekämpa orättvisor genom att döda folk, det fungerar bara inte. Varför sjunka till deras nivå?

  • 20:00 25 Feb 2007

    Inactive member

    [citat]men om det är en ´"militär" som är och krigar nånstans och kanske måste begå ett brott för att det ska blli bra för någon annan, eller om han/hon kanske fått en order som kräver något sådant? är det fortfarande rätt då? [?][/citat] Man har ju inte rätt och ge någon en order som säger bryt mot lagen. Det är aldrig rätt att bryta mot lagen, i vilket läge du än må vara framför. Det finns specifika krigslagar, dem ska man följa.

  • 00:02 01 Mar 2007

    Inactive member

    lätt att säga att våldäkt inte ska förekomma, men vafan det har ju bara ökat?!


Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.
Inlägget är rapporterat! ×
Du måste vara inloggad! ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen ×