psykologiska perspektivet


 • 02:20 06 Jul 2014

  Inactive member

  Fallbeskrivning Hedvig är 14 år. Det senaste halvåret har hon gått ner mycket i vikt och skolsköterskan har uppmärksammat detta. Skolsköterskan tar kontakt med hennes föräldrar och vill ordna en kontakt med en anoreximottagning. Hedvig har höga betyg hon är en duktig tennisspelare och hon tränar sex gånger i veckan. Hennes föräldrar har god ekonomi och de är välutbildade. Hedvigs mor är chefsekonom på en stor bank, styvfadern driver ett eget företag. Hedvigs biologiska pappa dog i en svår och långvarig sjukdom, när Hedvig var tre år. Hedvig har inga syskon och man kan säga att hon är hela släktens ögonsten. - Hur kan man se Hedvigs problem ur olika psykologiska perspektiv? Använd teorierna som beskrivs i boken. - Vilket perspektiv skulle du välja? Varför? Motivera. Kan någon hjälpa mig?

 • 09:41 08 Dec 2015

  Inactive member

  Fallbeskrivning Hedvig är 14 år. Det senaste halvåret har hon gått ner mycket i vikt och skolsköterskan som uppmärksammat detta tar kontakt med hennes föräldrar. Skolsköterskan vill ordna en kontakt med en anoreximottagning. Hedvig har höga betyg hon är en duktig tennisspelare och hon tränar sex gånger i veckan. Hennes föräldrar har god ekonomi och de är välutbildade. Hedvigs mor är chefsekonom på en stor bank, styvfadern driver ett eget företag. Hedvigs biologiska pappa dog i en svår och långvarig sjukdom, när Hedvig var tre år. Hedvig har inga syskon och man kan säga att hon är hela släktens ögonsten. -Hur kan man se Hedvigs problem ur olika psykologiska perspektiv? -Vilket perspektiv skulle du välja? Varför?

 • 18:39 26 Sep 2016

  Inactive member

  HEDVIG Hedvig är 14 år. Det senaste halvåret har hon gått kraftigt ner i vikt och skolsköterskan som har uppmärksammat detta tar kontakt med hennes föräldrar. Skolsköterskan vill ordna en remiss till anoreximottagningen. Hedvig har höga betyg, hon är duktig tennisspelare och tränar sex gånger i veckan. Hennes föräldrar är välutbildade och har inga ekonomiska problem. Hedvigs mamma är chefsekonom på en stor bank, styvfadern har ett eget företag. Hedvigs biologiska pappa dog i en svår och långvarig sjukdom när hon var tre år. Hedvig har inga syskon och man skulle kunna säga att hon är hela släktens ögonsten. Kan någon hjälpa mig att lösa detta ur det psykodynamiska perspektivet?


Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.
Inlägget är rapporterat! ×
Du måste vara inloggad! ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen ×