Studera utomlands?


  • 21:03 07 May 2007

    Inactive member

    Är det någon som tänker studera utomlands? :)

  • 21:35 19 Sep 2007

    Inactive member

    [citat]Jag har just kommit hem från ett år i Australien, och även om jag nu måste "gå om" ett år, så är det ju defenitivt värt det! Man åker ju inte för att plugga, utan för att ha skoj liksom. Det är helt klart upplevelsen bara att få bo på andra sidan jordklotet. Dessutom har jag ju blivit mycket bättre på engelska nu, så helt "bortkastat" är det absolut inte! Enligt mig är bästa tiden att åka under gymnasietiden, sen kan man kanske läsa vissa kurser under högskoletiden utomlands också. Men man ska ta chansen när man får den![/citat]

  • 12:33 16 Sep 2007

    Inactive member

    [citat]Är det någon som tänker studera utomlands? :)[/citat] Jag tänkte kanske göra det efter gymnasiet, eller ett år under gymnasietiden :)

  • 22:37 18 Sep 2007

    Inactive member

    Wehee. Jag ska! High school year i Canada. Underbart, fast fett läskigt:)

  • 17:17 18 Sep 2007

    Inactive member

    [citat]Ja! det ska jag! Jag ska åka till Usa och studera där i 10 månader om ca ett år. alltså när jag har gått i gymnasiet ett år.[citat] Vad roligt för dig!:) Jag planerar själv att studera ett år i Japan när jag gått klart gymnasiet.^^ (går ettan nu), Tänkte först åka 2008, men jag saknade lite money som jag sattsar på att hinna fixa ihop tills jag gått ut.^^

  • 21:33 19 Sep 2007

    Inactive member

    Jag har just kommit hem från ett år i Australien, och även om jag nu måste "gå om" ett år, så är det ju defenitivt värt det! Man åker ju inte för att plugga, utan för att ha skoj liksom. Det är helt klart upplevelsen bara att få bo på andra sidan jordklotet. Dessutom har jag ju blivit mycket bättre på engelska nu, så helt "bortkastat" är det absolut inte! Enligt mig är bästa tiden att åka under gymnasietiden, sen kan man kanske läsa vissa kurser under högskoletiden utomlands också. Men man ska ta chansen när man får den!

  • 17:22 19 Sep 2007

    Inactive member

    Om du funderar på att studera utomlands har jag ett litet tips till dig (och alla andra intresserade). Vänta med att studera utomlands till universitetstiden; fördelarna är många. T.ex: Du slipper gå om året här i Sverige (går du ett high school year under gymnasietiden måste du nästan alltid gå om året när du kommer tillbaka till sverige)

  • 16:20 23 Sep 2007

    Inactive member

    [citat][citat][citat]Jag har just kommit hem från ett år i Australien, och även om jag nu måste "gå om" ett år, så är det ju defenitivt värt det! Man åker ju inte för att plugga, utan för att ha skoj liksom. Det är helt klart upplevelsen bara att få bo på andra sidan jordklotet. Dessutom har jag ju blivit mycket bättre på engelska nu, så helt "bortkastat" är det absolut inte! Enligt mig är bästa tiden att åka under gymnasietiden, sen kan man kanske läsa vissa kurser under högskoletiden utomlands också. Men man ska ta chansen när man får den! måste man verkligen gå om ett år ? för jag vill asgärna studera utomlands men jag pallar itne gå ett extra år .. varför är det nödvändigt ? man får jue samma utbildning ..?[/citat] nej det får du inte, inte om du går tex ett highshool-år och jämför det med ett år på svenskt gymnasium. Därför vill dom att man ska gå om så att man inte missar något. Menn ibladn kan man göra upp med skolan man går på (i sverige) att man kan få göra prov som visar att man kan det som dom lärt sig under året, men då gäller det ju att ligga i med dom svenska kurserna också..

  • 12:34 16 Sep 2007

    Inactive member

    [citat]Är det någon som tänker studera utomlands? :)[/citat] Ja! det ska jag! Jag ska åka till Usa och studera där i 10 månader om ca ett år. alltså när jag har gått i gymnasiet ett år. Om du hade tänkt göra det ska du veta att det förväntas jääävligt mycket av en utomlands. En jobbig vecka för dig nu är deras vardag ungefär, men räds icke.

  • 21:36 19 Sep 2007

    Inactive member

    [citat][citat]Jag har just kommit hem från ett år i Australien, och även om jag nu måste "gå om" ett år, så är det ju defenitivt värt det! Man åker ju inte för att plugga, utan för att ha skoj liksom. Det är helt klart upplevelsen bara att få bo på andra sidan jordklotet. Dessutom har jag ju blivit mycket bättre på engelska nu, så helt "bortkastat" är det absolut inte! Enligt mig är bästa tiden att åka under gymnasietiden, sen kan man kanske läsa vissa kurser under högskoletiden utomlands också. Men man ska ta chansen när man får den! måste man verkligen gå om ett år ? för jag vill asgärna studera utomlands men jag pallar itne gå ett extra år .. varför är det nödvändigt ? man får jue samma utbildning ..?

  • 14:48 19 Sep 2007

    Inactive member

    Går visserligen bara i nian ännu (slutar om någon vecka), men har redan planerat att lämna Sverige för gott efter gymnasiet, söka studietillstånd och flytta till kanada. Har letat upp ett universitet där tillochmed, Canadian Mennonite University. Detta kan väl ändra sig med tiden, men att stanna i Sverige finns inte ens på kartan. Sådana som jag kommer aldrig att accepteras här, lika bra att inse det och fly till ett land där man är i majoritet.

  • 21:30 19 Sep 2007

    Inactive member

    Nja, det finns svenska skolor utomlands, då slipper man gå om. Men det är ändå bättre att vänta till universitetstiden.


Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.
Inlägget är rapporterat! ×
Du måste vara inloggad! ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen ×