Nationella prov


 • 22:12 10 May 2007

  Inactive member

  Har nationella proven någon betydelse för betygen? Eller är det bara ett test som skol verket genomför?

 • 21:00 07 Oct 2007

  Inactive member

  Nej, det har rätt stor betydelse. Nationella testar den grundläggande kunskapen som man borde ha men sen är det nästan upp till läraren hur stor vikt man vill lägga på nationella. För mig i engelska så har nationella en jävligt stor betydelse för mitt mvg..

 • 18:20 09 Oct 2007

  Inactive member

  Det beror helt och hållet på. En del lärare bedömer nästan bara utifrån nationella provet, vilket jag tycker är sjukt, medan en del nästan skiter i det totalt. Men de flesta lärare påverkas nog ändå väldigt mycket av resultaten där.

 • 18:33 09 Oct 2007

  Inactive member

  Ett nationellt prov kan inte sänka betygen teoretiskt sett eftersom betyg ska grundas på vilka kriterier du har uppfyllt. Om du alltså har visat innan ett nationellt prov att du kan allting som behövs för ett visst betyg ska du få det. På samma sätt borde det teoretiskt sett vara så att ett nationellt prov kan höja betyget om du uppfyller kriterierna för det högre betyget. Jag har skrivit att det borde gälla teoretiskt eftersom jag vet att lärare ser olika på saken, men det här är så det borde vara.

 • 13:50 11 Oct 2007

  Inactive member

  i matte främst tror jag att de tar mycket på betyget, ligger du på mvg och inte skriver så bra så är det nog ganska så stor risk att bli sänkt, svenskan och engelskan är nog inte lika hårt, men det är klart att nationella proven påverkar betygen till väldigt stor del, sen är kanske inte alla de olika delarna spelar lika stor roll.

 • 21:03 07 Oct 2007

  Inactive member

  Mina lärare säger att np inte har någon större betydelse än vanliga prov

 • 18:29 09 Oct 2007

  Inactive member

  [citat]Det beror helt och hållet på. En del lärare bedömer nästan bara utifrån nationella provet, vilket jag tycker är sjukt, medan en del nästan skiter i det totalt. Men de flesta lärare påverkas nog ändå väldigt mycket av resultaten där.[/citat] Yep, men jag tror många, iaf snälla :), lärare brukar göra så att de inte sänker på grund av nationella proven men kanske kan höja. Fast jag har inte gjort de än men det är vad jag hört iaf :p.


Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.
Inlägget är rapporterat! ×
Du måste vara inloggad! ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen ×