Zahra är entreprenören som vill förändra skönhetsbranschen.

 

Zahra Hadis intresse för skönhet väcktes redan som barn och när hon skulle välja yrke var hudterapeut ett enkelt val. Hennes tidigare erfarenheter av affärsvärlden, ett värdefullt kontaktnät, en stor portion vilja och hårt arbete har lett fram till att hon idag kunnat förverkliga drömmen om att driva ett eget företag. För Zahra har det ena lett till det andra och så fort hon stött på hinder har hon omvandlat dem till en lösning.

 

När Zahra började utföra egna behandlingar blev hon frustrerad över de höga priserna på både maskiner och produkter. Hon beslutade sig för att ta direktkontakt med tillverkarna i Asien, och fick därigenom ner priserna genom att slippa onödiga mellanhänder. Hon kunde då också ta tillvara på möjligheten att påverka produktionen så att maskinerna och produkterna anpassades för vårt svenska klimat- och hudtyper. För Zahra har det varit viktigt att höja kvaliteten, men samtidigt få ner priserna.

 

– När jag började handla direkt från fabrikerna tänkte jag att detta borde komma fler skönhetsterapeuter till godo. Nu satsar jag på att bli återförsäljare i Sverige och marknadsför maskiner och produkter under mitt eget varumärke I love me. 

 

Steget att satsa på att bli återförsäljare ledde till nästa – att utbilda inom skönhet. För att säkerställa så att hennes produkter och maskiner används på bästa tänkbara sätt har hon satt ihop en utbildningslösning. 

 

– Jag har precis börjat marknadsföra mina utbildningar. Jag tycker att det finns ett stort behov av mer kunskap i vår bransch om de maskiner och produkter som vi använder. För att kunderna ska känna sig trygga under en behandling ska de få svar på sina frågor. Jag har märkt att många terapeuter inte kan ge korrekta svar och det vill jag förändra. För mig handlar det om att ge kunderna bästa tänkbara service och värde för pengarna de lägger på behandlingar, säger Zahra Hadi.

 

I branschen finns det väldigt många duktiga personer och ofta har man specialiserat sig på en viss behandling. Zahra själv är expert på laserbehandlingar men bjuder in andra specialister för att utbilda inom exempelvis permanent makeup, naglar och fransar. Utbildni Intresset för utbildningarna är stort och Zahra ser fram emot att höja kunskapsnivån i branschen samt att få aktörer att dela med sig av tips och erfarenheter till varandra. Nästa steg är att försöka etablera samarbeten med exempelvis arbetsförmedlingen eller kommunen så att fler unga personer kan få chansen att utbilda sig inom skönhet och förverkliga sina drömmar.

 

 

Zahra Hadi

  • Ettårig utbildning på International Beauty school of Sweden.
  • Kurser inom ekonomi och ledarskap.
  • Startat och drivit företag inom mode och catering.

 

 Tips till dig som vill jobba med skönhetsvård:

  1. Se till att vara påläst om behandlingar, produkter och maskiner.
  2. Samarbeta och ta lärdom av andra i branschen.
  3. Sätt alltid kunden först.

 

Kontakt

  • Hemsida: www.ilovemebeauty.se
  • Epost: Info@ilovemebeauty.se
  • Instagram: Iloveme.by.z.hadi