Zandra blev inredningsarkitekt på distans

 

IndretningsAkademiet är en liten familjär skola som utbildar inredningsarkitekter. Studietakten styrs av studenterna, som kan gå utbildningen oavsett vart i världen de befinner sig.

– För mig passade det väldigt bra att upplägget var så fritt, att jag själv kunde styra studietakten. Trots att utbildningen skedde på distans upplevde jag skolan som personlig, säger Zandra Ernebro.

 

IndretningsAkademiet ägs och drivs av Mette Rørdam, själv inredningsarkitekt med lång erfarenhet av yrket. Hon tvekade aldrig när hon fick erbjudande om att köpa skolan för fem år sedan. Nu fick hon möjlighet att dela med sig av sin kunskap samtidigt kunde hon utveckla och modernisera utbildningen på skolan. 

 

–  På Indretningsakademiet tar studenten stort ansvar för sina studier, samtidigt som det finns mycket stöd att få. Studenten bestämmer själv hur lång tid det ska ta att gå utbildningen, med enda kravet att den ska vara genomförd inom fem år, förklarar Mette.

 

Utbildningen består av tre block som innehåller tio lektioner vardera. Var tionde lektion är en tentamen. Lektionerna skickas ut digitalt och innehåller uppgifter som studenterna arbetar med hemma och sedan postar till skolan. Alla uppgifter betygsätts och en uppgift kan exempelvis vara att rita och inreda ett kök.

 

Zandra är nöjd med utbildningen och känner sig redo att ge sig ut i arbetslivet med sin nya kunskap.

 

– Jag känner att jag har lärt mig ett hantverk ordentligt, pennan var vårt viktigaste redskap. Det är väldigt värdefullt för mig att jag kan göra ritningar från grunden, att jag kan teknikerna nu när jag ska jobba med mitt första uppdrag, säger Zandra. 

 

Hon saknade aldrig det fysiska mötet under utbildningen, utan trivdes med att arbeta självständigt. Hon upplever att hon fick det stöd hon behövde och svar på sina frågor. Vid behov sökte Zandra efter andra studenter att bolla uppgifter med.

 

– Det underlättade mycket för mig att ha någon att rådfråga och växla idéer med. Lärarna är snabba på att ge feedback. Men jag återkopplade till skolan att nätverkandet mellan studenterna kunde utvecklas. De lyssnade direkt på mig och idag arbetar jag några timmar i veckan med skolans Instagram och Facebook-konto, säger Zandra. 

 

– Vi är väldigt glada att Zandra hjälper oss med vårt arbete i sociala kanaler. Här postar hon boktips, delar med sig av inspirationsbilder och kanske viktigast av allt, det har bildats en plattform där våra studenter kan mötas som ett viktigt komplement till lektionerna, hemsidan och vårt stöd, avslutar Mette.

 

Om IndretningsAkademiet

  • 250 studenter
  • Distansutbildningen öppen för alla över 18 år, de flesta studenterna är svenska och danska men finns lite varstans runtom i Europa.
  • Utbildningen ger examen i inredningsdesign
  • www.inredningsakademiet.dk

 Mettes tre bästa tips för dig som vill gå IndretningsAkademiet 

  1. Fokusera på uppgifterna skicka in uppgifterna regelbundet.
  2. Ta uppgifterna på allvar, på så sätt blir du väl förbered på yrket.
  3. Tveka aldrig att kontakta oss på skolan om du behöver hjälp.

Zandras tre bästa tips för dig som vill bli inredningsarktitekt 

  1. Gör upp korta delmål
  2. Hitta ett tempo som passar dig
  3. Ha roligt när du pluggar!