Sandor slash ida

2 röster
9578 visningar
uppladdat: 2006-11-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Boken Sandor slash Ida är sedan länge utläst och handlar om en tjej och en killes helt olika liv och om hur de möts.
Från början till slut är boken skriven ur båda personernas perspektiv .
Tjejen som är populär, snygg, trött på sex och innerstadskid.
Killen som är en nobody, oskuld, bor i en håla utanför Göteborg och kallas bögjävel.
Det gör att man snabbt får inblick i vardagen och det känns som om man är en bästa vän till båda karaktärerna, en person som hänger med och upplever allt och känner alla känslor.
De har två olika liv. Båda är lika trötta på sin vardag. Varför inte låta dem möta varandra?
Kemin mellan de två märks tydligt på en gång. Båda förstår varandra när de över Internet tar kontakt och lär känna varandra.

Deras två helt olika liv gör att deras intresse för varandra ökar. Nyfikenheten på den andra personen startar konversationer över Internet och när det sedan väl möts kan det redan varandra innan och utan.
Denna bok innehåller alla ”kärn” karaktärer som en ungdomsbok brukar ha med..

Coola tjejen som är Ida. Festar, har tre bästa vänner som till sist sviker henne. Hon bor ensam men sin drogade mamma och får ta hand om allting själv. Hon struntar i allt som har med skolan att göra och fikar istället.

Tönt killen som är Sandor. Han är en stark kille som står för vad han tycker men längtar efter populariteten. Han ljuger för att verka cool och inflytande. Han bor utanför Göteborg i en liten håla där alla känner alla.

Elaka tjejen som är Vera. Hon är en rätt osäker tjej som är elak och opopulär. Vill ha uppmärksamhet men smälter i slutet av boken och blir vän med Ida.

Elaka gänget som består av Sandors mobbare. De har en ledare och två följeslagare som tillsist lämnar ledaren. I alla år har de sagt att Sandor är bög när det egentligen är en i gänget som är det. På det sättet splittras gruppen och Sandor får en ny vän.

Miljön beskrivs allt eftersom. Det är mycket i Göteborg och i Stockholm där de båda karaktärerna bor. Städerna och familjerna berättar allt om huvudpersonerna. Sandor har en kärnfamilj och de bor utanför Göteborg i en liten håla, han har inga vänner och dansar. Ida bor i storstaden Stockholm, hennes mamma är djupt deprimerad och Ida får ta hand om allt själv. Som sagt kommer beskrivningen allt eftersom, tvärt emot Strindbergs ”Fröken Julie” där det är absolut klara miljöbeskrivningar.

Nu några år efter det jag läst den första gången kan jag lättare känna igen mig i känslor och jag kan lättare förstå bokens innehåll.
Sara Kadefors växte upp i Landvetter utanför Göteborg och var som ung med i olika dans- och teatergrupper. När hon inte kom in på scenskolan utbildade hon sig istället till journalist på folkhögskolan. Sedan hamnade hon på radion och gjorde sig känd som en fräck, rak och rolig radiojournalist. Idag skriver hon manus för TV-serier, filmer och även böcker.
Hennes två böcker heter: ”Långlördag i city” (2001) och ”Sandor slash Ida” (2001). Sandor slash Ida belönades med Augustpriset som bäs...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sandor slash ida

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-30]   Sandor slash ida
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7225 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×