Aerosmith

3553 visningar
uppladdat: 2008-11-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Aerosmith

Aerosmiths musik identifieras som blusrock, glamrock och hårdrock, och kanske till och med heavy metal. Men det var på 70-talet, för sedan slutet av 80-talet har de mest skrivit riktigt pompösa powerballader.

Rockmusiken dominersas av elektriska musikinstrument så akustiska instrument och sång måste förstärkas så att det balanseras upp. Den bildades i mitten av 1900-talet och den kan delas in i mer än 20 typer + flera genrer.

Disco, och punkrocken uppkom under samma årtionde som Aerosmith bildades. I Norden var dansband stort.

Något som hände var att vietnamkriget avslutas. Det slutade med att nord vann, men det kostade omkring 3,5 miljoner vietnamesers liv, och ännu fler därtill!

Jag har valt att skriva om Aerosmith för att det är ett band med väldigt mycket bra låtar oh det är ett av banden som min pappa lyssnade väldigt mycket på förut så jag har alltid känt igen låtarna men aldrig vetat vem det är som har gjort dom förens för några år sedan.

Under 38 år, sedan bandet startades, så har haft tio olika bandmedlemmar, dock bara fem åt gången med ett undantag på de tolv åren som Thom Gimble spelade saxofon och keyboard i bandet, då var de sex personer. Annars är det tre peroner som har hållit ihop hela tiden; Steven Tyler, Tom Hamilton och Joey Kramer. Joe Perry lämnade bandet år 1979 pga. drogproblem men kom sedan tillbaka 1984. Drogproblemen var väldigt stora i bandet, det gick så långt att Steven Tyler kolapsade på scen vid ett tillfälle. Detta var en stor svacka för Aerosmith efter deras storhetstid i mitten av 70-talet. De lyckades dock bli drogfria och försöka starta från början igen. Deras comeback, 1987, blev en stor succé och dem är fortfarande populära bland många och deras starka låtar lever vidare.

Aerosmith har under åren spelat in 14 studioalbum, fem livealbum och nio samlingsalbum. Det blir i genomsnit en skiva varje år ända sen de började 1970. Men de har även hunnit med att medverka med i tre filmer och ett spel. Det finns otroligt många stora hitlåtar med Aerosmith, men några är: Dream On, Walk This Way, Angel, Love in an Elevator, Janie's Got a Gun, Cryin', Pink, Jaded och I Don´t Want to Miss a Thing.

Hela bandet Aerosmit startades när Joe Perry och Tom Hamilton träffades på en restaurang i Anchorhead. Och där jobbade en kille vid namn Steven Tallrico (eller Tyler) som då var något av en underground-rockikon genom att ha spelat trummor och sjungit i flera lokala band som t.ex. The Chain och The Strangeurs. Joe och Tom visste detta och när de såg Steven så försökte de övertala honom om att de skulle starta ett band tillsammans, vilket lyckades. Det ända kravet han hade för att vara med var att han skulle få vara frontfigur och inte spela trummor, så de skaffade en trummis, Joey Krammer som har spelat i bandet sen dess.

Till en början spelade de bara livespelningar men 1972 fick de ett skivkontrakt med Columbia Records, och gav nästa år ut debuten Aerosmith. Det var en bluesig skiva och likt Rolling Stones, de flesta av låtarna släpptes som singlar. Drem On blev då en liten hit men när de släppte den igen efter tre år blev den jättestor. De släppte 1974 Get Your Wings som sålde okej. Det var först med nästa album, som kom 1975, som Aerosmith slog igenom på riktigt. Det innehöll bland andra Sweet Emotion, Walk This Way och den nya Drem On. Albummet hette "Toys in the Attic" och i det blandades heavy metal, punk och glamrock perfekt. Nu hade de evisat att de hade en egen stil och inte var som Rolling Stones. Efter ytligare ett år släppte de ett av sina mest populära album någonsin, "Rocks" med låtar som Back in the Saddle och Last Child. senare kom skivorna Draw the Line och Night in the Ruts, dessa sålde inte lika bra som de tidigare albumen hade gjort och det gick bara neråt för bandet. Man skulle nog kunna säga att det var böjan på den stora svackan. Men det blev inte bättre av drogmissbruket och att Perry slutade..

80-talet började dåligt, baldet släppte en Greatest Hits-skiva. Sedan lämnade Brad Whitford gruppen. Ersättare blev Rick Dufay och så kom "Rock in a Hard Place", denna sålde inta bra. Under tiden kämpade Tyler och Perry mot droger, men det var först när Perrys maneger fick Perry och Whitford att gå med i bandet igen som Tyler började på rehabelite...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

www.aerosmith.com

Kommentera arbetet: Aerosmith

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-11-13]   Aerosmith
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=10182 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×