Queen

5 röster
24132 visningar
uppladdat: 2003-04-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning:
Varför jag vill göra ett extraarbete om Queen är en bra fråga. Faktum är att jag gillar gruppen Queen och att jag älskar deras musik.
Det är en helt otrolig grupp som har gjort stora framsteg inom musikens värld.
Mitt intresse för Queen började då jag var i Frankrike. I Frankrike har man väldigt mycket fritid då man bland annat tittar på TV om man inte solar. När jag tittade på TV såg jag en film som heter Highlander i slutet av filmen kom låten ”Who Wants To Live Forever”. Jag frågade Pappa vem det var som sjöng och han svarade: Queen så klart!
Sedan visade han mig en skiva med Queen, Queen Greatest hits II. Det är den bästa Greatest hits-skivan som gjorts med Queen. Nu när jag under novemberlovet skulle till Frankrike igen tänkte jag att jag kunde skriva ett arbete för att höja mina kunskaper om bandet.
För mig är Queen den största rockgruppen genom tiderna. Absolut!

Korta fakta om personerna i gruppen:

Freddy Mercury (Frederick Bulsara)

· Freddy föddes efter andra världskrigets slut den 5 september 1946 i Zanzibar, Tanzania
· Han flyttade till Indien 1947 och 1964 vidare till London.
· Han var homosexuell.
· Han studerade Graphic Art & Design.
· Han bytte namn då han fick ett enkelt kontrakt på en sida med skivbolaget Mercury.
· När han träffade Brian och Roger spelade dessa i gruppen Smile.
· Han bodde ensam i ett hus med sina katter.
· Han älskade balett, opera och Marilyn Monroe. Hans favorit drink var champagne (Moët de Chandon)
· Freddy Mercury avled tyvärr, 46 år gammal, i AIDS den 24 november 1991.

John Richard Deacon
· John föddes den 19 augusti 1951 i Oadby, Leicestershire; England.
· Han spelar basgitarr och klaviatur.
· Han har sex barn tillsammans med sin fru Veronica.
· Han lärde sig tidigt att spela basgitarr.
· Hans favoritdryck är te
· Han lyssnar på det mesta. Han gillar att köra Volvo.

Brian Harold May
· Brian föddes den 19 juli 1947 i Twickenhamn, England.
· Han spelar gitarr, klaviatur och sjunger.
· Han spelade tillsammans med Roger Taylor i Smile.
· Han är gift med Chrissy och har tre barn.
· Han lyssnar på Aerosmith och Guns N´ Roses.
· Hans favoritdryck är Guiness öl och hans favoritfilm är Trollkaren fån Oz

Roger Meddows Taylor
· Roger föddes den 26 juli 1949 i Kinn´s Lynn, England.
· Han spelar trummor, klaviatur och sjunger.
· Han spelade med Brian i Smile.
· Han har även testat att sjung solo med låten ”I Wanna Testify”
· Han har fyra barn tillsammans med sin flickvän Dominique.
· Lyssnar på Bruce Springsteen.
· Hans Favoritdrink är Vodka och han gillar snabba bilar.
· Han har en Lotus Elise (en mycket snabb och snygg bil)

Hur bandet möttes och hur det började:
1968 bestämde sig Brian May och Tim Staffel som båda var studerande på Imperial College att starta ett band men de hade ingen trummis så de satte ut en annons på den allmänna anslagstavlan. Roger Meddows Taylor som då var medicinstuderande såg annonsen, sökte jobbet och fick det.

De sökte och fick ett kontrakt med Mercury Records 1969 och de kallade gruppen för Smile. Tim Staffel, en medlem i bandet, var på Ealing College of Art och träffade Frederick Bulsara och presenterade honom för bandet. Freddie blev en fan av bandet och hjälpte dem med olika tjänster.

1970 kom bandet Smile in i en period då ingenting hände. De spelade runt lite och tjänade lite pengar. Tim hoppade då av bandet och började i ett band som hette Humpy Bong. Då avslutade Freddy sitt band Wreckage och började med Roger och Brian. Det hela hade börjat!

Bandet ändrade sitt namn till Queen och deras vän John Deacon blev tillfrågad om han ville provspela som basist (de hade först haft en annan som hette Mike Grose och därefter en som hette Barry Mitchell).

I februari 1971 blev John Deacon fjärde medlemmen i Queen. Bandet hade några små spelningar på Imperial College, och de spelade för nära vänner. Sedan blev de erbjudna en chans att testa en ny inspelningsstudio som hette De Lane Lea. I utbyte mot att få testa ny utrustning, så kunde de även få göra gratis demoband. Och de godtog erbjudandet.

Men ingen var intresserad av deras musik!

De hade skrivit på ett inspelningskontrakt och förlags- och manageravtal med Trident 1972, och under det året blev de endast betalda £60 i veckan vilket motsvarar ca 780kr i dagens växelkurs. Queen fick vara i Trident Studios studio när det blev tid över och det var där de började på sitt första album.

1973 skrev Trident och EMI på ett inspelningskontrakt för Queen, och i juli samma år så släpptes ”QUEEN”, deras första album. Bandet blev erbjudna en stor paus i kontraktet då de spelade på sin första stora turné som förband till Mott The Hoople. Turnén började i Leeds i november 1973, och det sas bland mycket folk under turnén att Queen var mer än ett förband…

”QUEEN II” släpptes till slut i mars 1974 – det skulle ha släppts tidigare, men det var ett mindre utskriftsfel på skivomslaget och Queen insisterade på att få det korrigerat! Bandet gav sig in på deras första förstasidesturné i Storbritannien, med start i Blackpool i mars 1974.

I april 1974 gav de sig in på sin första USA-turné som gäster till Mott The Hoople. Men i maj samma år, under turnén, kollapsade Brian i hepatit (inflammation i levern), och bandet var tvunget att ställa in resten av spelningarna.

Arbetet på det tredje albumet började utan Brian och med stor hjälp från Roy Thomas Baker. Brian kände sig till slut så bra att han kunde gå in i studion och spela in sina gitarrdelar, men han var fortfarande sjuk och spenderade mycket tid mellan tagningarna i badrummet.
Slutligen blev albumet klart och ”SHEER HEART ATTACK” släpptes i november 1974. Det blev en stor hit i både USA och Europa. Världen började inse att Queen verkligen var ett band att räkna med.

I januari 1975 åkte Queen till USA på sin första förstasidesturné. Biljettförsäljningen var otrolig, och efterfrågan var så stor att de fick lägga till flera uppträdanden, vissa dagar fick de till och med göra två uppträdanden där båda var utsålda.

Några få uppträdanden var tvungna att ställas in eftersom Freddie hade fått allvarliga halsproblem på grund av det intensiva sjungandet.

När Queen för första gången skulle spela i Japan fick de en otrolig överraskning.
När de landade på flygplatsen så var det över tretusen japanska och utländska fans där för att välkomna dem, då var Sheer Heart Attack nummer ett i Japan. Bandet vart rätt förvånat över deras ”popstjärne”-välkomnande!

I maj 1975 blev Freddie belönad med en Ivor Novello Award av Songwriters Guild för ”Killer Queen” (en av mina stora favoriter)

I september hade Queen skrivit under för en ny manager, John Reid. Han var en mycket framgångsrik man och han kände Freddy innan, genom familjen.
När bandet bestämde sig för att släppa låten Bohemian Rhapsody 1975, sa alla att den var för lång och att den inte skulle bli en hit med sina 5 minuter och 55 sekunder. Men Freddie gav en kopia till sin vän och London DJ, Kenny Everett, och sa att det var till honom personligen och att han INTE fick spela den i radion. Men självklart spelade han upp den ändå hela 14 gånger på 48 timmar! Från och med då spelade alla stora radiostationer den i full version och inte som det var tänkt i en redigerad version. Det blev en enorm hit och gjorde Queen till ”THE Band”.
Videon till singeln regisserades av Bruce Gowers. Det blev den som startade den stora ”videohysterin”.
Singeln höll sig på Number One listan i otroliga 9 veckor.

Albumet med bl.a. Bohemian Rhapsody var då det dyraste albumet som någonsin spelats in, men de drog in mer än bandet någonsin hade gjort tidigare. Festen för albumets släppning hölls på den exklusiva Opera Bar på London Coliseum Theatre.
Bandet har belönats med ett platinaalbum för A Night At The Opera vilket var en stor händelse inom gruppen.

I januari 1976 blev Freddie återigen belönad med en Ivor Novello Award för Bohemian Rhapsody. Även i januari gav sig bandet iväg på deras tredje Amerika turné, som tog dem över hela Amerika och höll på ända till i mars. Då flög de till Japan, där de återigen fick ett överväldigande mottagande.

Samtidigt var Queens alla fyra album på GB Top Twenty, vilket aldrig hade hänt förut. De gjorde en omfattande turné i Japan och flög sedan till Australien. Deras turné ”Down Under” började på Perth Entertainment Centre.

Därefter flög de tillbaka till Storbritannien för att börja på sitt nya album. ”A Day At The Races” släpptes i december 1976. Fem dagar före släppningen så var beställningarna av albumet så stora att de omfattade 6 miljoner svenska kronor, vilket var den största beställningen EMI hade fått för något album.

I maj 1977 flög Queen till Stockholm!! för att börja deras omfattande Europa turné (tyvärr var inte jag född då) ”snyft”.

I oktober 1977 blev bandet belönat med en Britannia Award för Top British Single, med Bohemian Rhapsody. Queen släppte ”News Of The World” den 28 oktober 1977.

I november åkte de återigen till USA för att repetera till den kommande turnén.
Turnén startade den 11 november – deras andra USA-turné det året. De återkom till Storbritannien precis i tid till att fira jul med sina familjer. Den julen slogs ”We Will Rock You” ner från French Number One efter 12 veckor…av ”We Are The Champions”! Båda är bland deras bästa låtar.

Ännu en kort turné i Europa startade i april 1978 – även denna gång i Stockholm!!
I juli började bandet på sitt nya album. De spelade in skivan i den schweiziska staden Montreux – första gången de hade spelat in utanför Storbritannien. Som publicitet för den kommande singeln ”Bicycle Race”, hyrde bandet Wimbeldon Stadium och femtio nakna flickor som skulle ha ett eget cykelrace. Originalframsidan på singeln visar baksidan av de nakna flickorna, men på grund av censur i andra länder så var de tvungna att sätta på sig byxor! Mera turnéring i USA och Kanada började i oktober.

Den 10 november så släpptes ”JAZZ” som var deras sjunde album. Skivan var packad i en utvecklingsbar poster på nakna flickor som cyklade. Amerikanarna bannade postern och bytte ut den mot en blankett att beställa postern. Släppningsfesten hölls i New Orleans och har sedan dess gått till historien med sin gyttjebrottning m.m.

Den Nordamerikanska turnén avslutades sent i december och bandet firade jul i Storbritannien.
I januari 1979 begav de sig till Europa igen. Denna gång så var avsparken i Hamburg och i mars så satt de i Moutain Studios i Montreux och jobbade på sitt live album. Bandet njöt av sin paus i Montreux och tyckte om studion där så myket att de bestämde sig för att köpa den.

Bandets första Live album och enda dubbelalbum, ”Live Killers” släpptes i juni 1979. Albumet blev omåttligt populärt. Queen blev erbjudet att skriva filmledmotivet till science-fiction filmen ”Flash Gordon”, vilket de började arbeta på i juni i München.

I början av 80-talet så började bandet arbeta hårt på deras nya album ”The Game”.
Albumet släpptes i juni och sålde fem gånger platina bara i Kanada. ”Another One Bites The Dust” blev bandets största världenruntsålda singel. Den blev en jättehit i USA och toppade listorna i Rock, Soul och Disco.

1980 släpptes ledmotivsalbumet ”Flash Gordon”. I slutet av det året så hade Queen sålt över
45 000 000 album över hela världen. Bandets utrustning till tunéerna var tvungen att flygas in med ett inhyrt lastflygplan från Tokyo.

I Sao Paulo hade de 2 utsålda spelningar. Första kvällen så var det 131 000 personer i publiken och det är den största publik som skådat ett rockband genom tiderna. Under båda kvällarna så sågs konserterna av 251 000 personer, vilket är vad ett normalstort band kanske kan räkna med under deras hela sin karriär.

Greatest Hits släpptes i oktober 1981 och den ligger fortfarande på albumlistan i Storbritannien.

Bandets tolfte album ”Hot Space” släpptes den 21 maj 1982 då de var på en stor Europaturné. I december kom Queen med i Guinness Book of Records som Storbritanniens högst betalda utövare.

I februari 1984 släppte bandet sitt trettonde album ”The Works” och singeln ”Radio Ga Ga” som blev en Number One hit i nitton länder. En annan stor hit blev ”I Want To Break Free” som hade en omtalad video, det var en parodi på den Brittiska såpoperan ”Coronation Street”.
1985 hade bandet inte mindre än nio album på GB Top 200.

Den 2 juni 1986 släpptes albumet ”A Kind Of Magic” där soundtracket till filmen Highlander ”Who Wants To Live Forever” fanns med och albumet gick upp på första plats i England och höll sig där i tretton veckor.

I mars 1986 träffade Freddie operasångerskan Monserrat Caballe och de startade ett samarbete. Freddie skrev då sången ”Barcelona” som de tillsammans framförde. När singeln släpptes i Spanien i september 1987 så såldes 10 000 exemplar på tre timmar.
Queen släppte sitt sextonde album ”The Miracle” den 22 maj 1989 och det blev som alla andra en riktig hit och toppade listorna i flera länder.
Den 14 januari 1991 släppte bandet singeln ”Innuendo” som var sex och en halv minut lång! (med ett otroligt gitarr solo som framfördes av Brian).
Den blev en massiv hit och toppade listorna i hela Europa. När även albumet med samma namn...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Queen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-04-29

    hmm..vad ska jag säga..Jag är

  • Inactive member 2005-05-17

    Jaa du, jag har tyvärr inte ha

  • Inactive member 2006-05-18

    Älskar verkligen Queen. Lyssna

  • Inactive member 2007-12-26

    jag och mina barn (födda 1976,

  • Inactive member 2008-01-22

    Tack för att du skriver om ett

  • Inactive member 2008-02-20

    väldigt bra text :D queen är

  • Inactive member 2012-02-02

    Fick ett fint MVG. Taack så hemskt mycket.

  • Inactive member 2012-02-02

    Fick ett fint MVG. Taack så hemskt mycket.

  • Inactive member 2019-12-25

    Freddie* Inte Freddy. Han har aldrig hetat ”Frederick”, hans födelse namn var ” Farrokh Bulsara.

Källhänvisning

Inactive member [2003-04-09]   Queen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1963 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×