Demokrati i Kuwait : En jämförelse mellan den officiella och inofficiella bilden av demokrati i Kuwait.

2381 visningar
uppladdat: 2008-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Syftet med detta arbete var att jämföra den officiella bilden av demokrati i Kuwait, såsom den beskrivs i konstitutionen från 1962, med den bild som externa oberoendeaktörer ger vad gäller demokrati i landet. Den externa bilden hämtades från olika FNrapporter, Human Rights Watch, Amnesty International och The Bureau ofDemocracy, Human Rights and Labour. Dessa kompletterades sedan med en analysav det politiska systemet i Kuwait. Arbetet grundade sig på en demokratiskanalysmetod som utarbetats av International IDEA (Institute for Democracy andElectoral Assistance).Det visade sig att konstitutionen innehöll många demokratiska och individuellarättigheter och garantier ofta i linje med IDEA:s principer. Konstitutionen beskrevinte en fullvärdig demokrati, men många av dess komponenter fanns ändå där. Vid enjämförelse med de externa aktörernas utsagor visade sig många av dessa rättigheteroch garantier ej fungera i praktiken. De största diskrepanserna återfanns i det civilasamhället och speciellt vad gäller yttrandefrihet, i samhället genom diskriminering avvissa grupper och i staten genom en ofullständig demokratisk organisation av styret.Alla dessa punkter hade långtgående garantier i konstitutionen men visade sig vid engranskning i många fall ha förbisetts.Samtidigt fanns några ljuspunkter. På många områden följde Kuwait konstitutionen.På senare tid hade man även förbättrat vissa punkter. Kvinnor hade fått rösträtt,bidoun (statslösa) hade börjat få tillgång till välfärdssystemet och ett flertal val hadeägt rum enligt principer värdiga en demokrati. Arbetet avslutas med en fråga; Om ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Demokrati i Kuwait : En jämförelse mellan den officiella och inofficiella bilden av demokrati i Kuwait.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-01]   Demokrati i Kuwait : En jämförelse mellan den officiella och inofficiella bilden av demokrati i Kuwait.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=11691 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×