Etablering av svenska verksamhet utomlands : En jämförelse mellan etablerat svensk verksamhet i Sverige och utomlands, och dess effekt på företaget.

2238 visningar
uppladdat: 2006-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bakgrund: Globalisering har medfört ökad konkurrens, vilket har ställt högre krav på svenska företag. Företagen måste ständigt utvecklas för att kunna behålla sin konkurrenskraft, och företagen kan bemöta den hårda konkurrensen genom en utflyttning av verksamheten till utlandet eller utveckling på hemmaplan. EU-utvidgningen har medfört förbättrad kommunikation mellan företag och medborgare i medlemsländerna, vilket i sin tur har bidragit till det ökade intresset för de Östeuropeiska länderna. Många svenska företag väljer att flytta till Estland på grund av den geografiska närheten, tillgång till nya marknader och strävan efter kostnadsreducering.Problem: Är etablering i låglöneländer ett lyckat alternativ för svenska småföretag?Syfte: Att studera skillnader mellan svenska företag som producerar i Sverige och i Estland. Utifrån dessa skillnader undersöka hur produktiviteten varierar beroende på var företaget bedriver sin verksamhet.Metod: Undersökningen baserades på intervjuer av fem företag. För att kunna utföra en jämförelse mellan verksamheterna har vi intervjuat företag som bedriver verksamhet i respektive land.Teori: I uppsatsen presenteras Prestationsfaktorer och Total Process Management, vilka beskriver olika faktorer som leder till bättre produktivitet. Även Ricardo Modellen om komparativa fördelar används för att kunna studera skillnader på komparativa fördelar mellan Sverige och Estland.Resultat: I undersökningen visade det sig att motivet till utflyttning inte enbart beror på komparativa fördelar mellan länder, utan hänsyn tas också till företagets bransch. Företagen i vår undersökning flyttade pg a. kostnadsreducering och kundnärhet, och det har lett till olika effekter,. De undersökta företagen som bedriver verksamhet i Sverige har påverkats dels av låg efterfrågan och dels av den asiatiska konkurrensen. Det framkom också att ett företag kunde...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Etablering av svenska verksamhet utomlands : En jämförelse mellan etablerat svensk verksamhet i Sverige och utomlands, och dess effekt på företaget.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-01]   Etablering av svenska verksamhet utomlands : En jämförelse mellan etablerat svensk verksamhet i Sverige och utomlands, och dess effekt på företaget.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=13621 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×