Iron Maiden

5 röster
11288 visningar
uppladdat: 2003-04-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har valt att skriva en recension om Iron Maiden, och deras musik.
Gruppen bildades 1975 av bandets bassist Steve Harris. Namnet på bandet togs från en skräckfilm vid namn "The man with the iron mask", i filmen var Iron Maiden ett verktyg som man använe vid tortering.

Tidigare hade Steve Harris varit med i två andra band. De tyckte inte om hans texter/musik, så han valde att hoppa av. Det var då han bestämde sig för att skapa ett eget band.

Bandmedlemmarna byttes ut ofta i början. Det berodde på att "ledaren" tyckte att det var något fel på dem, det var något som inte stämde eller för att de inte trivdes och hoppade därför av.

Efter deras första spelningar och turneér släppte de sitt debutalbum "IRON MAIDEN" 1980. Efter den fortsatte dem att skriva låtar, och deras karriär var redan då på väg uppåt. De släppte senare en ny skiva "NUMBER OF THE BEAST". Den gjorde stor succé, och nu var gruppen världskända. De gjorde hela 180 st spelningar i bara USA, Europa och Japan.
Heavy metal kallas ibland för 80-talsmetal eftersom stilen var populärast och vanligast under denna tid.

Har även gjort andra skivor som sålt Guld och Platinum. En överdrift de har är att de spelade in en skiva på bara 75 min, vilket är väldigt beundransvärt. De har även gjort ledmotiv till filmer mm.

På 21 års tid har Iron Maiden lyckats spela in 22 skivor, massor med singelskivor och de har haft 6 enorma turnéer som omfattade varje världshörn. De har även lyckats få 40 miljoner album sålda.
Iron Maiden räknas till en utav de främsta rockgrupperna genom tiderna. De har varit väldigt framgångsrika, och är väldigt populära än idag. Inte bara ungdomar, utan även medelålders män/kvinnor lyssnar på den och tycker att de gör bra musik.

För ett par år sedan, tyckte jag inte om rock överhuvudtaget. En sommar umgicks jag med en polare som tyckte om rock. Jag blev tvungen att lyssna på hans musik, hela dagarna på stranden. Till en början var det en del låtar jag kände igen, och de var ju okej. Sedan började jag tycka om dem mer och mer, och började även lyssna på andra rockgrupper än Iron Maiden, t ex Ozzy Osbourne, Metallica mm.

Jag vet inte riktigt varför jag tycker just att deras låtar/texter är så bra. Kanske för att de har en skön rythm och inte är som hårdrock, där de skriker sig igenom hela låten. Det är ett mellanting där det faktiskt finns en text och en melodi. Det är fortfarande rock, men med klass. =D
Iron Maidens musik har gjort att jag har blivit mera öppen för annan slags musik, som då t ex rock. Jag tror att ifall man hittar en låt eller flera inom en genre så kan man bli mer mottaglig för samma musik, fast inte med samma artist. På så sätt kan man utvecklas inom musiken.

Gruppen har på många cd- fodral, samt i sina videos masker. De är ofta försök till att vara skräckinjagande och de är en del av deras image. Så är det ofta med andra rockgrupper också, t ex Kiss, Slipknot mm.

Steve Harris anses allmänt som en av hårdrockens bästa textförfattare, hans texter handlar ofta om livet efter döden och andra övernaturliga händelser.
Ett urdrag från en Steve Harris text.

"There´s got to be just more to it than this
Or tell me why do we exist
I´d like to think that when I die
I´d get a chance another time
And to return and live again
Reincarnate, play the ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Iron Maiden

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-04-10]   Iron Maiden
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1965 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×