En ledare jag minns

7120 visningar
uppladdat: 2003-08-31
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
En ledare jag minns
Relationer och social kompetens


En ledare som jag minns och kommer nog alltid att minas, både på ont och på gott, är min basketcoach (tränare) Magnus som jag har haft i 2 år. Basketsäsongen är över nu och jag skall byta lag så jag tycker att det går att skriva om honom som en ledare jag minns.
Första intrycket av honom var att han var bestämd, kunnig, förstående och sympatisk. Alla hans egenskaper vid första intrycket visade sig dock inte alltid vara sanna.
I början av säsongen så var han förstående om man gjorde fel och visade sig vara ödmjuk men senare mot säsongens mitt började han vad jag skulle vilja kalla, visa hans riktiga jag! Han autoritära stil ökade och ingen fick säga emot honom eller komma med synpunkter utan före hans godkännande. Hans brist på sympati har alltid gjort honom till en mer föraktad än älskad tränare. Ett exempel var när jag hade slagit käken ur led på våran träning en fredagskväll. Jag kunde inte ens gå utan att få ont i den. Jag fick åka till sjukhuset för att få den tillrättådragen och kunde inte prata eller äta mat efter det och ringde honom därför senare och försökte få ur mig orden att jag ville stå över våran match som var på morgonen dagen efter. Det var en helt Obetydelsefull match för oss eftersom vi skulle möta series sämsta lag som vi slår med 100 poäng. Men han visade inget förståelse över mitt beslut och sa att antingen kommer jag och spelar imorgon eller så spelar jag inte alls mer. Vad skulle jag säga? Jag ville inte sumpa en hel säsong för en sån här grej så jag spelade, vann med 100 poäng och fick en ökad smärta i min käke som tack.
Magnus har också haft svårt att acceptera att allt kanske inte blir som man har planerat. Han sätter upp både realistiska och skyhöga mål som kanske inte alltid levs upp till fullo och då tar han ut det över oss genom grinighet, straff eller visar nonchalans mot laget.
Men allt har inte varit ont. Hans sätt att lära ut basket sätter disciplin på planen och även i privatlivet.
Som sammanfattning skulle jag nog inte vilja säga att han är en av de bästa tränarna p.g.a. hans oförmåga att skapa en stämning, social kontakt och visa sympati för sina ”elever”. Jag förstår nu hur viktigt det är att som ledare skapa en trygghet och bra relation till mina underånade i t.ex chefposition eller fritidsledare. Jag ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En ledare jag minns

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-07-18

    Jag vill bara säga att jag gil

Källhänvisning

Inactive member [2003-08-31]   En ledare jag minns
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2216 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×