Patrioten

1 röster
10442 visningar
uppladdat: 2004-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Patrioten handlar om Benjamin (Mel Gibson) som lever som bonde i södra delen av Amerika. Det är krigstider på gång och hans äldste son vill delta i kriget, dock så är Benjamin emot det. Utan sin faders tillåtelse så tar sonen ändå värvning i armén. Ett viktigt inslag är att man tydligt kan se att fadern (Benjamin) har varit med om en dramatisk krigsupplevelse tidigare i sitt liv som får honom att agera på det sätt han gör i vissa situationer.

Benjamin är min hjälte tack vare att han tar avstånd från kriget och tummar för freden. Tyvärr så fungerar inte hans metod, kriget kryper honom närmare och han måste ta till vapen för att rädda sig och sin familj. Ett riktigt hjältedåd som han gör, är att samla ihop ett gäng mannar och starta kampen mot de våldsmän och krigare som ger sig på hans landsmän och deras respektive familjer. Han blir en ledarfigur som alla ser upp till och han talar med ett mycket förtroendeingivande sätt till dem. Benjamin säger även under de svåraste tiderna av kriget att de som vill har rätt att lämna truppen för att gå tillbaka till sina familjer utan att behöva känna sig som en svikare eller ynkrygg. Så gör endast en sann ledare och en hjälte.

Alla dessa stora handlingar gör att Benjamin bara blir större och större för varje scen som går. Och det är ju det som har varit syftet med filmen när de skapade den.

Ett annat täcken på att Benjamin är en hjälte är att han inte ger sig trots alla stora motgångar som kommer på vägen. T.ex. när hans son blir dödad av hans störste ärkerival. Benjamin samlar tillslut armén och vinner kriget genom en slug plan. (Som han så klart kommit på). Benjamin får även sin hämnd på ärkerivalen precis som det brukar sluta i hjältefilmer.

Jag tycker filmen var ganska br...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Patrioten

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-26]   Patrioten
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2785 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×