Förslag till en bättre miljö

2 röster
10690 visningar
uppladdat: 2000-10-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Mina förslag till en bättre miljö



Växande miljöföretag

Slopa alla företag som inte satsar på miljön. Vi kan vinna mycket i arbetet med att förbättra miljön. I och med att de satsar på att förbättra vår tillvaro föregår de därmed med bra exempel. När ett företag insett vilka förmåner det får då det väljer att bli ett miljöföretag får de lätt över konkurrenternas kunder på sin sida. För på marknaden idag är miljöfrågor otroligt viktiga. Det är därför de som inte vet vilka miljömärkena är måste lära sig de. Här kommer en del exempel:



Miljövänliga skatter

Förslag har kommit fram om att införa högre skatter på saker som idag sägs vara för billiga. De klassas som billiga för att det indirekt leder till miljöförstöring. De kan vara råvaror och energi. När dessa blir dyrare blir det också dyrare att bidra till miljöförstöringen.



Transportmedel, hushållsmaskiner

Vi har också ett val att ta ställning till ifråga om transportmedel och de maskiner vi använder i ett hushåll. Bränsleförbrukningen respektive elförbrukningen måste minska till en tiondel av det vi använder idag.



Fattiga/rika i världen

I de fattigaste delarna av världen ökar befolkningen mest. En miljard av de fattigaste människorna utgör cirka en femtedel av hela jordens befolkning. I de rika länderna kan konsumtion och handel räknas till fyra femtedelar av världens. Skillnaderna är enorma och det finns inte en anmärkningsvärd chans att de kommer utjämnas inom de närmsta åren. Trots det finns det uppgifter för båda parter. Vi i den rika världen ska minska vår konsumtion. Folken i de fattiga länderna ska stoppa deras befolkningsökning. För att nå målet måste båda delar sköta deras arbete.



Sammanfattning

Välutförda forskningar har gjorts. De visar att i själva verket handlar det inte om vi kan rätta till våra misstag och fel vi gjort på vår jord. Nej, istället är frågan om vi vill göra oss besväret. Det handlar helt enkelt om prioriteringar. Det är självklart lättare att låta det gå som det går. Det är lättare att inte göra det minsta för att förhindra att miljöförstöringen fortskrider. Men egentligen vet vi att det inte lönar sig att bara se allt på kort sikt. Vi måste tänka framåt. Vi måste sätta oss in i hur det kommer att se ut om femtio år. Hur vill vi att våra hav, våra skogar och vår luft ska se ut? Våra prioriteringar ska i första hand gälla var ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Förslag till en bättre miljö

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2000-10-20]   Förslag till en bättre miljö
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=284 [2024-04-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×