LM Ericsson

6919 visningar
uppladdat: 2004-05-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Om man ser på bokens helhet så är de en bok som sammanfattar 120 års verksamhet på 300 sidor. Den innehåller mycket tekniska fakta kring de år företaget har varit i rörelse, ibland kan det vara för mycket teknisk fakta som rör till det när man läser. Den hoppar väldigt mycket mellan namn och årtal, den kan stå något om 1922 på en mening sedan hoppar man till 1934, det störde läsningen på ett förvirrat sätt.

Men den var otroligt bra, man lärde sig väldigt mycket om Sveriges genom tidernas största företag. Lärdomar om att Ericsson var det företag som konkurrerade med det statliga bolaget televerket, och att det senare krossade monopolet. Ett budskap är svårt att plocka fram ur en sådan bok som denna, den är för det mesta byggd på historisk-fakta och ägareformer. Men jag fick en känsla att man ska ta risker och göra det man tror på, och att inte ska vara rädd för förändringar. Samarbete mellan olika nationer och stater ska man ta vara på och se som en investering. Och att man ska se till personalens bästa, inte bara bry sig om de högt uppsatta cheferna. Men dagens Ericsson ser inte ut som det gjorde för 70 år sedan. Chefernas topplöner stiger till skyarna och fallskärmar sprids som under andra världskriget. Jag tycker att det är tråkigt att se när Ericsson är tvungna att avskeda tusentals anställda när deras chefer tar ut miljoner i löner.

Ericssons historia har inte varit säker som man kanske tror, den har innehållit allt från mångmiljoner i kassan till inga pengar i bolaget och ett närliggande nedläggningsbeslut. En sak som riskerade LM Ericssons existens var när tändsticks kungen Ivar Kruger sköt sig i Paris 1932. Ivar Kruger lämnade då sig bakom stora summor av skulder. Ivar hade tagit lån från Lm Ericsson som han senare köpte aktier om rösträtt i bolaget, detta är nu inte lagligt inom Svensklag. ITT hade också aktier i LM Ericsson för 34 %, men dessa var obrukbara för utländska aktieägare fick inte ha mera än 20 %. Men LM Ericsson klarade denna nära-döden-upplevelse genom att samarbeta med olika banker, staten och aktiesparare. Men utan Ivar Kruger så hade bolaget kanske aldrig funnits, på 1920-talet när Ericsson hade en kris så gick han in i företaget med kapitalstöd och hjälpte dom. Allt är på gott och ont i Ericssons historia, de har verkligen lärt sig utav sina misstag.

Jag tror att Ericsson kommer att fortsätta vara ledande på markanden fast deras stora nederlag under 2000-talet. Jag tycker att Ericsson ska se om sin ekonomiska strategi, man ska inte avskeda tusentals människor och sedan kan man läsa att Cheferna plockar ut enorma summor till löner. Det ser inte bra ut bland samhällets åhörare. Man ska vara givmild till sina anställda, jag tyckte att Ericssons personalpolitik var underbar under 1940 -1960 talet. N...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: LM Ericsson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2004-05-24]   LM Ericsson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3158 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×