Skuggan av en mörk drottning

4295 visningar
uppladdat: 2004-05-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har läst en bok som heter ”Skuggan av en mörk drottning”. Den är första delen av sex stycken böcker. Det är en fantasybok som är skriven av engelskmannen Raymond .E Feast 1994 och är översatt till svenska av Peter Lindforss. Jag tycker det är en typisk ungdomsbok. De andra böckerna i serien(serien heter Ormkrigs krönikan) heter:

1:a Skuggan av en mörk drottning
2:a Maktens hägringar
3:e Demonkungens vrede
4:e Kampen om Livsstenen
5:e En värld i aska
6:e Den galne gudens dröm

Raymond .E Feast skriver endast fantasyböcker. Nu håller jag på att läsa ”Imperiets dotter” och hittills är den lika bra som ”Skuggan av en mörk drottning”.

Boken handlar om ett krig i fantasyvärlden Midkemia. Historien utspelar sig under ungefär ett år.

Boken handlar om olika personer. I första boken handlar det om Erik von Darkmoor som är oäkta son till en adelsman. Han är en kraftigt byggt och snäll man som blir tvingad till att bli soldat och därefter skickad till kontinenten Novindus. Där han ska tillsammans med 50 andra män förstöra en viktig hamn. Andra boken handlar om Rupert ”Roo” Avery en liten och självisk typ med råttliknande ansikte som är en barndomsvän till Erik och även han skickad till Novidus. Böckerna hoppar mellan de båda och vad de gör för att bevara freden i Midkemia.
Både Erik och ”Roo” förändras mycket både fysiskt och psykiskt under böckernas gång, ”Roo” blir allt mindre självisk och till slut hjälper han till och med till att rädda flera personer fast det kan kosta honom själv livet. Författaren har verkligen lyckats bra med att göra personerna verkliga. Man kan lätt leva sig in i vad de tänker. (De blir verkligen inte bara ”pappfigurer”). Eftersom boken är så väldigt overklig kan jag inte svara på om de skulle ha gjort samma sak i verkligheten.

Miljön varierar väldigt mycket och författaren beskriver miljön på ett bra sätt. Från att de är i en liten stad utan utsmyckningar, till stora praktfulla palats. Det är inte speciellt långa detaljerade beskrivningar och jag tycker inte att det som författaren beskriver är speciellt onödigt. Det han beskriver är alldeles lagom. Jag minns bäst när Erik för första gången trädde in i Alvstaden Elvandar. Författaren beskriver nämligen hur vackert det var där med så levande ord så att man kan se framför sig hur det såg ut där.

”Skuggan av en mörk drottning” handlar om hur Erik och ”Roo” som 17 åriga pojkar från byn Darkmoor blir tvungna att döda en adelsmans son. När de har dödat honom så får de reda på att det var Eriks halvbror och då tar de till flykten och råkar hamna rakt i armarna på general Calis. Erik och ”Roo” blir dömda till döden och när de står med snaran runt halsen så får de ett val. Antingen så får de dö eller så får de åka tillsammans med 50 andra män till landet Novindus och kämpa som kungens män mot en arme som är större än hela Midkemias. Alla de sex männen som skulle hängas tar snabbt det andra valet. De åker på en gång till kontinenten Novindus och efter en månad med båt är de framme. Där upptäcker de att smaragddrottningens armé är mycket större än vad de trodde. Av de 50 männen som lämnade Midkemia är det nu bara sex stycken kvar. Erik och ”Roo” är två av dem. De sex männen lyckas fly från armén och till hamnstaden Sulth, som är den ända kvarvarande hamnen på hela kontinenten. Den lyckas de bränna men förlorar dock en man till. Efter det så snodde de snabbt till sig en båt och seglade snabbt tillbaka till Midkemia.
Det här var en mycket kort beskrivning på en bok med 500 sidor.

Jag tror inte att författaren hade tänkt sig något budskap med boken. Jag tror att boken skrevs för att vara roande och spännande. (Vilket den var)

Jag tycker att boke...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Skuggan av en mörk drottning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2004-05-27]   Skuggan av en mörk drottning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3198 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×