En Kvinnas Plan

5804 visningar
uppladdat: 2005-02-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har läst romanen ”En kvinnas plan”. Den är skriven av Sidney Sheldon som föddes och växte upp i Chicago. Han föddes år 1917. När jag först hörde Sidney Sheldon trodde jag att det var en kvinna men det var tydligen en man.
Han hade en tuff uppväxt och var tvungen att börja arbeta ganska tidigt. När Sidney var runt 20 år kom han till Hollywood och började där arbeta med att skriva filmmanus. Av hans filmmanus har det blivit en del filmer och tv-serier, en av dem heter ”Hart to Hart”. Sidney Sheldon är den enda författaren som både har fått en Oscar för filmmanus, en Tony för Broadwaymanus och en Edgar för sin roman ”Våldets ansikte”. Andra kända verk han har skrivit är “Främlingen i spegeln och
Inget varar för evigt”.

Bokens handling utspelar sig i olika delar av USA, bland annat i delstaterna Kentucky och Phoenix. Denna boks handling tycker jag är lite komplicerad men det är så att man får läsa boken från tre olika perspektiv samtidigt kan man säga.
Boken har tre olika huvudpersoner. Deras liv och öden belyses från olika vinklar. Personerna det handlar om är Leslie Stewart, Oliver Russel och Dana Evans.

Handlingen börjar med Leslie Stewart som är en kvinna på närmare 30 år. Hon är slank med utmanande figur och har ett dramatiskt, exotiskt ansikte med mörka ögon, höga kindknotor och mjukt honungsgult hår som hon har i en lång och elegant enkel frisyr. Leslie arbetar med PR och reklam på Bailey & Tomkins i Kentucky. En dag på jobbet kommer en klient som har namnet Oliver Russel. Han kandiderar för guvernörsposten i Kentucky och behöver hjälp med sin valkampanj. Leslie som genast faller för honom erbjuder sig direkt att ta åt sig uppdraget.

Oliver Russel är en man i de senare 30 åren och betraktades redan vid 35 års ålder som delstatens mes eftertraktade ungkarl. Han har en lysande bakgrund som jurist och är nu en guvernörskandidat som siktar på högre höjder.

Leslie och Oliver blir allt mer och mer förälskade i varandra medan de arbetar och blir till slut ett par som är på väg att gifta sig. Bara några dagar innan bröllopet som skall äga rum i Kentuckys finaste kyrka får Leslie ett telefonsamtal och hela hennes liv slås samman. Hennes så kallade drömprins Oliver som skulle ha kommit hem för några dagar sen från sin affärsresa i Paris har gift sig med sin gamla kärlek Jan, senatorns dotter. Leslie blir galen av ilska men visar det inte, utan tar det på ett bra och förstående sätt. Men djupt inne i sina tankar bygger hon upp en plan, en plan om att hämnas på Oliver. Ingen gör något sådant mot Leslie Stewart ostraffat, när tiden kommer skall han få sitt straff.

Leslie ärver en dagstidnings redaktion och på den arbetar Dana Evans.



Dana Evans är en attraktiv kvinna i de senare 20 åren som har haft en mängd olika yrken i sitt liv. Som barn flyttade hon runt väldigt mycket eftersom att hennes fader var en överste som flyttade från den ena militärbasen till den andra som vapeninstruktör. Dana gillade att flytta runtom i världen men dessvärre gjorde inte hennes moder det och skiljde sig därför med Danas fader. Dana hamnade istället i Claremont i Kalifornien där hennes mamma växte upp. Det var här hon skaffade sig all sin utbildning. Senare i livet började hon arbeta som springflicka på en tidningsredaktion. Dana har nu målet att bli utrikeskorrespondent och siktar hela tiden mot högre höjder. Hon tar sig igenom mängder av yrken som bland annat journalist, textredaktör och nyhetsuppläsare. Frågan är om hon någonsin blir det hon vill bli? Om hon når sitt mål? Det får man läsa om!

I stora drag handlar denna bok om hur dessa personer lyckas i livet.

En biperson som man läser om i boken är senator David. Han är far till Jan som nu på senare tid blivit Olivers hustru. Senator David är den man som såg till att Oliver och Jan träffades. Han har mycket bra kontakter och hjälper Oliver vidare på sin valkampanj att bli guvernör.

För övrigt kan jag säga att boken var okej att läsa men det är ingen bok jag rekommenderar direkt. I början är man fylld med hopp och väntar på spännin...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En Kvinnas Plan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-10]   En Kvinnas Plan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3516 [2024-05-10]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×