Mitt ideal samhälle

3 röster
15315 visningar
uppladdat: 2005-03-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Mitt samhälle ska styras av en grupp personer som är speciellt inriktade på olika linjer, den gruppen ska bestå av mellan 10-15 personer och linjerna ska vara t.ex. El, vatten, byggande, ekonomi (alltså det mesta) dom här personerna ska övervakas av en annan person som allting går till innan det skickas ut han ska vara lite av en president. Det är val om vilka som den här gruppen ska bestå av vart 5år eller så kan presidenten bestämma omval, man kan bli vald hur många år i rad som hälst tillskillnad från i t.ex. I U. S. A. Där du bara kan bli vald 12år i rad (eller 8 år inte helt säker). Det här är en egen ide som jag har fåt

Mitt land ska bli så själv försörjande som möjligt inom mat och konsumtion av livsmedel. Hellre export än import på de varor vi har möjlighet att odla. Därför ska vi i mitt samhälle bygga en massa farmar och plantage som är statligt ägda där vi planterar havre, vete, korn, råg m.m. Vi ska även odla en massa saker som bl.a. Morötter, potatis, sallad, gurka m.m. Dom här varorna ska vara billigare i affärerna en var dom är nu, och eftersom att vi sänkt priserna på matvarorna vi själva producerar ska vi ta ut lite högre skatter, i övrigt ska skatterna vara ganska höga i mitt samhälle för att det ska var billigare att gå till sjukhus, gå i skolan o.s.v. Dom här farmarna ska bidra till att vi får ned arbetslösheten i landet och stärka landets ekonomi. Vi ska självklart importera mat också som ris (det kan vi ju inte odla här) fast riset kommer att vara dyrare än mat vi själva producerar. På så sätt ska folk mer och mer över gå till egenproducerad mat vilket drar in mer pengar åt staten.

Jag vill ha privat ägda företag så som Liberalerna vill därför att det blir rättvisast för alla konsumenter om företag kan konkurrera mellan varandra, för att annars kan staten bara höja priserna ibland om det behövs mer pengar till stadskassan. Om du har privat ägda företag leder det också till att bara det bästa företagen klarar sig kvar på marknaden, det gör att det bara blir billigare, för bättre varor eftersom att företagen då kan konkurrera med varandra. Det ska också råda fri företagsamhet. Men allting ska inte vara privat ägt så som liberalerna till viss del också accepterar, det som jag och Socialisterna inte tycker ska vara privat ägt är skolor, sjukhus, polis, ambulans, brandkåren och mer där till. Dessa saker ska vara statligt ägda därför att det ska vara billigt att använda dessa förmåner, men i vissa fall inom sjukvården tycker jag att det ska kosta pengar kanske inte flera tusen men i alla fall några hundra för ganska högt prioriterade fall detta för att driva in ytligare pengar till staten. Visst kan det få finnas privatägda skolor kanske sjukhus också. Men om detta leder till att sjukhusen får in mindre pengar så ska man kanske sätta en viss gräns för hur många patienter de privatägda sjukhusen får ta in på ett år, eller så kan man sätta en gräns på hur stor personal sjukhuset får ha, eller något i den stilen.

Vi ska i mitt land också använda säker och miljövänlig kärnkraft i stället för att importera dyr smutsig el från Polen, Ryssland, Danmark som bara förstör miljön och alla dom pengar i sparar på det här ska vi försöka att forska på dels hur vi kan neutralisera avfallet från kärnkraften och forska fram hur vi kan använda plasma energi i stället som är mycket renare och inte lämnar något avfall över huvud taget efter sig. Detta är också en egen ide jag kommigt på.

Människosynen ska vara som liberalernas, alla föds med samma värde oberoende på hur rik eller fattig familjen är, visserligen kan ett barn som växt upp i en rikare familj ha ett litet försprång gentemot ett fattigt barn. Men dom har chanser att utvecklas. Så dom ska behandlas lika inför lagen.
I mitt samhälle ska det få finnas ekonomiska skillnader men man ska hjälpa dom som har det sämst ställt med ekonomin så som socialdemokraterna även tänker. Ekonomiska skillnader är bra eftersom att det leder till att folk är bereda att jobba hårdare och kunna tjäna mer på det en att bara sitta och slappa men ända få sina pengar. På så sätt tycker jag att det svenska samhället är lite av en förebild till mitt samhälle mycket tack vare socialdemokraterna.

Staten ska ha ganska stor roll i samhället (dom ska ju som tidigare i texten sköta skolor, sjukvård, polis m.m.), dela ut ekonomiska bidrag till de som har det...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mitt ideal samhälle

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2010-04-12

    det var bra skrivet

  • Inactive member 2011-02-27

    du har gjort min dag

Källhänvisning

Inactive member [2005-03-24]   Mitt ideal samhälle
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3784 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×