Gestaltning

7380 visningar
uppladdat: 2005-04-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
”Jag står i en systemkö”

Solens strålar lyser starkt, och av den anledningen är den stora salens luft fuktig och varm. Trots väggarnas kalla färg är det på gränsen till obehagligt. Människor trängs och packas ihop allt tätare ju längre tiden går. Stress, varvad med lugn, harmoni, gl-ädje, ilska och längtan gör situationen förvirrad. Alla väntar. Precis lika mycket. De låga raderna av dessa människor rör sig långsamt framåt. Frustrationerna ökar ju lä- ngre tiden går, och tillsammans med den hela tiden stigande värmen.

Klirr, kross och klang. Ljudet ekar nu i mina öron, som inte längre har sin ursprungliga färg. Tillsammans med sinnestämningen framkallar ljudet ett lyckorus. Läng- tan efter kvällen, där alla tillsammans med sin handlade dryck sitter och filosoferar, ger en skön känsla som nästan påminner om en förälskelse. Människors blickar och känslor påverkar mig. Trots ”förälskelsekänslan” kan jag hålla mig lugnt, tack vare atmosfären. Hjärtat jobbar ändå tungt, hårt och snabbt bakom bröstkorgen. De stressade själarnas strålar försöker, utan ljud, att ta kontroll över mig. Utan någon vidare framgång.

Allt går fortfarande långsamt. Solens fuktiga och varma luft, tillsammans med lokal- ens lite fruktiga och torra doft gör att jag vill avancera snabbt framåt, Men den viljan är inte i balans med verkligheten. Ju närmare jag kommer, desto mer gör sig besluts- ångesten påmind. Ska det vara rött, vitt, starkt, eller något helt annat? Den tvekan är mixad med omtanke om andra. ”Det hon tycker om gillar inte jag, och hans favorit avskyr hon.” Vetskapen om att valet ska passa tilltugget underlättar inte heller.

Målet närmar sig. Allt går snabbare nu. Lättnaden stiger hurtigt upp genom min lilla kropp, Känslan av att närma sig målgången är svårbeskrivlig. Äntligen får du lön för mödan! Ångesten, som innan tagit över tankegångarna börjar långsamt sväva bort. Kanske över till kvinnan längst bak. Jag beslutar mig för tre av den röda sorten. Den är torr, men även fruktig. Ryktet säger att smaken har en närhet till nykokt och lagom- sockrad hallonjuice, med små lingon tendenser.

Gestalten framför andras ut mango. Inte stark och stickande, utan mjuk och len. På den ljusa gestaltens fråga svarar jag ”Only forest”. Den silkes tunna påsen blir tyngre och tyngre . Högerhanden, som numera är fuktigt, grabbar tag i tinget. Inandningen för m...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Gestaltning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-12]   Gestaltning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3957 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×