En ö i havet

16 röster
42562 visningar
uppladdat: 2005-04-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Författaren heter Annika Thor.

En ö i havet handlar om två fickor som kommet till Sverige under andra världskriget från Tyskland. Steffi heter den äldsta flickan som det handlar mest om, hon blir retad i skolan och längtar hem. Nelli Steffis lilla syster får bo hos en annan familj som inte bor så långt från Steffi, Nelli anpassar sig bra efter hur vi svenskar lever så hon har många kompisar och är omtyckt.

En sak kommer jag ihåg starkt från när jag läste bocken, det var när Steffi skulle vara med i Luciatåget och så stack Sylvia (hon som tycker mins om Steffi) som gick bakom Steffi fram sitt ljus och tände på Steffis långa bruna hår. Steffi frågade varför Sylvia hade tänt på hennes hår, men hon sa bara ”de var dit eget fel för du gick och viftade med håret”. Steffi tror att dom ljuger bara för att hon är jude. Steffi gillade inte när Sylvia ljög om att det var Steffis fel, för hon vet ju att det var Sylvias fel men ingen tror på Steffi. Eftersom att ganska många som var med i boken ljög för Steffi tyckte jag ganska synd om henne, först att komma till Sverige utan att kunna svenska eller inte känna någon och sen att alla har hemligheter för henne. Men Steffi gav inte upp hon ville bli behandlad som alla andra i skolan och inte vara retad. Det verkade inte gå, Steffi hade i alla fall en vän i skolan som hete Britta. Britta behandlade Steffi som alla sina vänner, lyssnade på henne och så, medens de flesta andra i klassen bara tittade upp i himlen och låtsades som hon inte fanns.

Det finns en kille i Steffis klass som är förtjust i henne, han gillar hennes bruna ögon och hennes långa bruna hår. Fast han tycket inte att hon har finna kläder, hon hade inte så mycket kläder med sig när hon kom till Sverige, så hon fick ärva kläder av sin fostermamma.

Steffi håller kontakt med sina föräldrar genom att skriva brev. Hon skriver breven uppe på sitt lilla rum vid det gamla skrivbordet och halvtrasiga stolen. Det finns också en säng, ett fönster och en byrå i Steffis rum. Hon gillar inte rummet för det är kallt på golvet och känns inte som hemma. I Tyskland var Steffis familj ganska rika och hade hembiträde och stora tavlor. Men i Sverige blev hon nästan som ett hembiträde själv. Nelli har det mycket bättre, för Nellis fostermamma har redan tre barn, så Nelli blev som ett va dem.

Steffi tycker det är tråkigt på ön utanför Göteborg, i Wien fans det badplatser och ibland karuseller. Men ute på ön finne det bara båtar och en liten badplats, men där vill inte Steffi bada. Tant Märta Steffis fostermamma åker aldrig till Göteborg, så Steffi får bara går bara ner till posten varje dag för att se om hon hade fåt brev av sina föräldrar.

Jag tycker bocken kan få en 4 den var ju väldigt bra, men det tog ganska lång tid och förstå eller så hände det inget på ganska många sidor.

Annika Thor har bland annat skrivit serien om Steffi och Nelli som flyr ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En ö i havet

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2010-04-28

    Boken suger skit rakt ut av reven så att de strittar åt all håll. OCH KOM IHÅG!!! JAG ÄR DIN MOOOOORE. HAHHAHAHAH

  • Inactive member 2018-10-22

    vad är bokens tema

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-14]   En ö i havet
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4001 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×