Hitler

5160 visningar
uppladdat: 2005-07-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Adolf Hitler föddes 20 april 1889 i Braunau, Österrike. Hans pappa hette Alois hitler och hans mamma Klara Pölzl och dom gifte sig 1885.

Hitler i första världskriget:

Hitler var rapportkarl och deltog inte i krigshandlingar. Men han var alltid vid utsatta poster vid fronten. November 1914 fick han järnkorset av andra klassen för visat mod. Hitler blev sårad på benet oktober 1916 och fick åka till baka till Tyskland för första gången på 2 år. Han återvände till fronten igen 1917 som vicekorpral. 1918 skadades Hitler av en gasgranat och blev tillfälligt av med synen. Han blev skickad till ett militär lasarett i pommern där han blev kvar till krigets slut.

Dom Hitler krigat med under den tiden beskrev honom som på liknande sätt som när han var i Wien. En konstig man som ena sekunden kunde sitta i ett hörn för sig själv och grubla och i andra springa omkring och skrika hur Tyskland skulle organisera sina trupper. Han beskrevs helt enkelt som en krigs fanatiker.

”Vi svor alla över honom och fann det odrägligt, att vi hade en gök ibland oss som inte instämde med oss när vi önskade kriget åt helvete”, berättar en av soldaterna som befann sig nära Hitler under kriget.


Efterkrigstiden:

Hitler tog Tysklands kapitulation som ett personligt nederlag. Men krigets påverkan på miljontals Tyskars liv var väsentliga förutsättningar för Hitler och hans parti i senare tider. Hitler blev kvar i armen och verkade i riksvärnet, där hade han som uppgift att skapa fosterlands känslor. Han fick som uppdrag att i hemlighet samla in underrättelser om vissa politiska organisationer. Hitler avskydde att regeringen tillät politisk diskussion, förtäckt antikrigspropaganda och strejker som pågick under kriget. Han skrev i Mein Kampf:

"Den här tiden jagade ändlösa planer varandra i mitt huvud. Hela dagarna grubblade jag över vad man över huvud kunde göra ensam, och alltid slutade det med att jag fick ge upp planerna, därför, och att jag var okänd och för den skull saknade den fundamentalaste f...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Hitler

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-07-01]   Hitler
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4545 [2024-05-11]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×