Desperation

1 röster
3143 visningar
uppladdat: 2005-07-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har läst boken Desperation som är skriven av Stephen King. Boken har 565 sidor och är utgiven år 1998.

Boken utspelar sig i delstaten Nevada i U.S.A. Nästan hela Nevada består av öken. Längs vägen Highway 50, i Nevada, ligger det en liten gruvstad med cirka 300 invånare som heter Desperation, det är i den staden hela boken utspelar sig. Det är på sommaren någon gång mellan 1995 och 1998. Hela den här tjocka boken på 565 sidor utspelar sig på cirka en vecka, eller kanske till och med bara 2-3 dagar, det är ganska kort tid för att vara en så lång bok.

Bokens ena huvudperson är en 11-årig pojke vid namn David Carver. David är kristen och tror starkt på Gud. Tidigare i Davids liv blev hans bästa kompis Brian påkörd av en bil och hamnade i koma. Brians liv var i stor fara och han kunde ha dött vilken minut som helst. I anknytning till detta talade Gud till David. Gud hjälpte honom genom att göra Brian frisk igen, det var på det viset som David blev troende. Den andra huvudpersonen är John Edward Marinville (han kallas för Johnny). Marinville är en 56-årig författare som tidigare har levt ett osunt liv med droger och alkohol. Han har försökt ta livet av sig en gång tidigare. Nu har han bestämt sig för att starta ett nytt liv genom att åka runt i landet med sin motorcykel och skriva en ny bok.


Handling

Boken börjar med att det gifta paret Peter och Mary Jackson kommer åkandes längs vägen Highway 50 på väg mot staden Desperation. Mary blir häpen när hon får syn på en uppspikad död katt på en vägskylt som de kör förbi. Paret börjar undra vad som försiggår i trakten. När de har åkt en bit kommer det en polisbil bakom dem som ber dem att köra åt sidan. Polisen är över två meter lång och bär en khakifärgad skjorta. Polisen presenterar sig som Collie Entragan. Han kollar runt i bilen och tittar i bakluckan där han av misstag råkar hitta knark som tillhör bilens ägarinna, Peters syster. Peter och Mary blir anhållna för knarkinnehav och ska direkt i fängelse. Paret sätter sig i polisbilen och Collie kör iväg i full fart mot Desperation. När de är framme i Desperation går de in i polishuset och där inne ligger det en död liten flicka nedanför en trappa, hur kommer det sig att hon ligger där? Det visar sig att det finns en galning som gör precis som han vill i staden, nämligen Collie Entragan…

Den här boken handlar om striden mot det onda och om vanvettighet. Det är en historia om Gud, förtröstan och grymhet.


Mina reflektioner

Jag tycker att boken var mycket bra. Den handlar ganska mycket om Gud och djävulen och vissa saker kan vara svåra att förs...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Desperation

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-07-07]   Desperation
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4581 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×