En öm kyss

1 röster
4944 visningar
uppladdat: 2005-07-29
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Filmen öm kyss handlar om kärlek i olika situationer, familjen, kultur, religion och allt med mera. Familjen är en väldigt religiös och följer sin kultur. Dom till låter inte en icke – muslim att gifta sig med deras barn. Medan den andra är troende kristen katolik. Kärleken är blind och allt kan hända. Föräldrarna ger deras barn ett sätt att leva och möjligheter i livet.
En situation är att föräldrarna kommer från ett fattigt land till det främmande landet skottland.

Dom gör allt vad dom kan, för att deras barn ska få en bra framtid. Som man förstår kan saker och ting gå fel. Ungdomar som har invandrare föräldrar pressas ofta av sina föräldrar för att få bra utbildning mm. Dem vill ofta inte att deras barn ska ha någon slags förhållande under deras studier. Invandra ungdomar kan ofta tolka det fel. Men senare i livet kan dom kanske förstå föräldrarnas val innebär. En förälder vill vara nära sitt barn. För att ge allt den kan. Och speciellt om man som förälder har gått igenom mycket. Man vill ju alltid ge det bästa, till personer man verkligen älskar så att dom inte behöver gå igenom typ samma sak. Därför tycker jag det handlar om föräldrarnas trygghet till deras barn. Man vill ju hålla ihop en familj på det bästa sättet.

I många olika kulturer och religioner har kvinnor olika roller.
Rollen vi har för kvinnor som vi ofta ser är t ex att sköta hemmet, laga mat, umgås med barnen se till att allt finns på plats. Speciellt inom andra kulturer kan vi se det så (Men kanske lite mer utvecklad) i filmen en öm kyss; Kunde man se att kvinnorna hade olika roller. Som t ex tahara är den yngsta tjejen i familjen, väldigt olik sin syster. Hon ser en framtid som hon vill uppnå, hon vill liksom leva sitt. Men ändå vara när familjen. Tahara vill verkligen inte uppnå sina föräldrnas drömmar. Hon vill gå sin egen väg.
Problemet är att dom inte tar henne på allvar. Den äldsta systern rukhsanas följer gärna kulturen och föräldrar tankar och idéer. Hon ser väldigt mycket fram i mot sitt bröllop som föräldrarna länge har längtat och planerat efter. Mammans roll är att var i närheten av sina barn ge dom stöd. Hon har en väldigt nära relation med sin ända son casim. Ser till hemmet.

Under hela filmen utstår olika situationer mellan kärleks par casim och roisin som typ hela filmen handlar om. Som ni har förstått då. Casim är muslim och roisin är kristen katolik. Båda är förälskade. Casim är den ända sonen i familjen. Hade det varit tvärtom att en muslim kvinna vill gifta sig med en kristen man. Tror jag det hade varit mycket mer annorlunda. Kvinnor brukar ofta har det svårare och jobbigare.

I hela världen uppstår olika kärleks problem. Kärleks problem om människor som älskar varandra, från olika länder, kulturer, religioner. Det kanske är svårt att inte ha samma religon eller kultur. Saker kommer i mellan. Ibland kan det leda till obehaglig tortyr. Det slags problemet uppstår exakt över hela världen båda i Sverige och runt om kring oss. Ibland kan man märka det, ibland kan man vara blind. Vi är ju tvungna att följa vårt hjärta och gå i mot vår när och kär men samtidigt kan det kännas tungt. Allt vi hör, allt vi ser är det lättaste sättet att tolka vår värld. Att gå på egen hand är svårt ibland. Därför får v...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En öm kyss

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-07-29]   En öm kyss
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4651 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×