Alice

3591 visningar
uppladdat: 2005-08-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Ur boken Alice med huvudet fullt av kärlek av författaren Phyllis Reynolds Naylor, den ensamma Alice som bor med sin pappa (Ben McKinley ) och hennes bror Lester som läser i universitet. Hon förlorade sin mamma redan när hon var 2 år gammal p.g.a. sjukdom. Alice dröm är att miss Summer (hennes lärare) ska bli hennes styvmor.

Alice har två bästa kompisar som heter Pamela och Elizabeth. Pamelas föräldrar har flyttat isär och hennes mamma har blivit ihop med en gympaskor säljare. Elizabeth och Alice försöker alltid göra Pamela glad så att hon inte tänker på det.

Alice är ihop med en ny kille från fotogruppen som heter Patrick.
Han spelar trumpet. Nu försöker Alice med allt för att Miss Summer ska bli hennes styvmor. Familjen firar julafton med Miss Summer den här Året.
Alice önskar att Miss Summer en ring i present av pappa och att dom ska gifta ska, men det får hon inte.

Miss Summer får stanna kvar den kvällen Alice tror att Miss Summer ska fira nyårsafton med dom men tyvärr så blir det inte. Istället firar hon med Mr Sorringer (lärare). Det blir ingen riktig nyårsafton för Alice och pappan.
Men Alice får en guldhalsband av Patrick och det gör henne glad.

Pamela och Elizabeth ringer då och då till Alice för att veta hur det går med Miss Summer och pappa. Miss Summer börjar gå ut med Mr Sorringer och det gör Alice ledsen. Efter ett tag, när Miss Summer hade börjat gå ut med honom börjar Alice tänka på hur hon ska kunna göra slut mellan Miss Summer och Mr Sorringer.

En dag går Alice in i Miss Summers kontor och säger att hon har sett Mr Sorringer gå ut med andra kvinnor till restaurang. Men Miss Summer säger ingenting. På skolavslutningen kommer Pamela, Elizabeth och Alice in i samlingshallen och där ser dom Miss Summer utan Mr Sorringer då blir Alice glad.


Rektorn läser upp dom viktigaste sakerna som ska hända med lärarna eller skolan. Rektorn läser upp Miss Summers namn och hävdar om hennes kärlek för skolan och att hon kommer sluta som lärare i ett år... Alice blir chockad och tror att hon kommer få höra att Miss Summer ska bli styvmor till henne, men Miss Summer har blivit bjuden till Londons universitet. Det Miss Summer har drömt om i hela sitt liv nu har hon fått det.

Alice springer hem med tårarna rinnande på kinden. Hon berättar allt för Lester. Hon berättar även det att hon har ljugit en gång för att göra slut mellan miss Summer och Mr Sorringer.

Lester blir arg för det hon har gjort och bestämmer att hon ska gå hem till Miss Summer och berätta varför hon har gjort det?

När hon berättar allt så förlåter hon henne för allt hon har gjort och säger att hon verkligen tycker om henne. Miss Summer lovar Alice att hon ska ringa under tiden i London och att dom ska träffas när hon kommer hem.

En dag får Alice höra Mr Sorringer säga att han inte kan skriva brev sin älskling. Alice blir världens gladaste tjej för hon vet att hennes papp är bra på kärleksbrev och att pappa blev ih...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Alice

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-08-07

    mycket givande insats ,tycker

Källhänvisning

Inactive member [2005-08-02]   Alice
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4703 [2024-05-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×