Kompetens, erfarenhet och engagemang i företagets styrelse : Påverkar det företagets årliga resultat? : Does it effect the yearly result of the business?

710 visningar
uppladdat: 2007-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bakgrund:Under 2000-talets början uppdagades ett antal företagsbedrägeriskandaler. Till följd av dem började investerare att ställa allt högre krav på företagens styrelser. I Sverige tog kodgruppen därför fram svensk kod för bolagsstyrning. Enligt koden för svenskbolagsstyrning är syftet ”att förbättra styrningen av svenska bolag och ska utgöra god sed för bolagsstyrning”. Tom Berggren som är medlem i svenska iskkapitalföreningen anser att ett av de största problemen som finns för att svenska IT-företag skall nå framgång, är bristen på kompetens och ambition.Frågeställning:Författaren har valt att definiera kompetens som utbildningsnivån för den enskilda styrelseledamoten. Yrkeserfarenhet som antalet år ledamoten har varit verksam i företagets styrelse. Engagemang definieras som antalet styrelser som den enskilda styrelseledamoten är verksam inom. Det skapade följande frågeställning:Påverkar företagsstyrelsens kompetens, erfarenhet och engagemang svenska IT-företagets årliga resultat?Syfte:Uppsatsens syfte är att fastställa om det finns något samband mellan företagsstyrelsens sammansättning och nyckeltalet EVA i svenska IT-företag.Metod:En kvantitativ undersökning har genomförts med årsredovisningar som det huvudsakliga datamaterialet. Uppgifter om styrelseledamöterna samt underlag för beräkningarna av EVA-värden kommer ifrån respektive företags årsredovisning. En kvalitativ undersökning i form av en intervju har även ägt rum för diskussion av studiens resultat.Slutsatser:Styrelsen hos svenska IT-företag har en god kompetens, erfarenhet och är engagerade i sitt styrelsearbete. De är akademiskt utbildade och statistiskt sett har de en jämn fördelning mellan kandidat och ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kompetens, erfarenhet och engagemang i företagets styrelse : Påverkar det företagets årliga resultat? : Does it effect the yearly result of the business?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-01]   Kompetens, erfarenhet och engagemang i företagets styrelse : Påverkar det företagets årliga resultat? : Does it effect the yearly result of the business?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=48204 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×