Miljöhoten

7 röster
9134 visningar
uppladdat: 2005-12-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag börjar bli less på detta. På alla utsläpp, föroreningar, och diverse saker vi slänger på grund utav människans lathet och oförsiktighet. Det förstör våran planet men det rycker många på axlarna åt.
Vad gör vi för våran natur? Vad gör vi inte? Vad bör vi ändra på?
Vilken typ av miljö vill vi ge i arv till våra barn och barnbarn?
Det är frågor som många vill ha svar på, jag ska ta upp några miljöförstörande faktorer och vad vi kan försöka göra för att ändra på dom.

Det är till stor del vår användning av fossila bränslen, i industrin, för transporter, i elproduktion och i hemmen som ändrar klimatet på våran planet.
Om vi t ex tar utsläpp i sjöar. Som när det blir varmt dunstar till vattenånga som samlas i ett moln där det blandas med andra gifter från avgaser avfall och annat skräp. Sedan regnar det ner över jorden och hamnar på åkrar där man bl a odlar olika grönsaker, så då får vi i oss dessa gifter från grönsakerna. Djuren dricker även utav det ”smutsiga” vattnet och får i sig gifter, sedan förstör deras avföring marken som växterna tar upp. Vi äter av djuren och blir eventuellt matförgiftade. Och det vatten som inte grönsakerna och växterna tar upp, rinner tillbaka till sjön och fortsätter på samma sätt som förut. Det sätter sig även i sjöns botten och förstör sjöns djurliv, fiskar och insekter dör. Sjöar slammas igen o.s.v.
Det största miljöhotet är nog alla avgaser plus den mängden freon som läker från en del kylskåp och förstör ozonlagret. Om jorden inte skulle ha haft ozonlager skulle allt liv dö av uv-strålning. Vi skulle helt enkelt stekas. Och det är just ozonlagret vi håller på att förstöra just nu, vi förtunnar ozonlagret. Denna faktor är också orsak till att all polaris har smält med 1 meter de senaste åren. Medeltemperaturen höjs helt enkelt över hela jorden. Och det är alla utsläpp som påskyndar denna procces ytterligare. Så inom några hundra år kanske Sverige kommer att ha palmer istället för björk m.m.
Detta kan vi förhindra igenom att sluta slänga skräp i naturen och åka buss eller gå till jobbet eller skolan. Vi kan även sluta med att slänga kärnavfall i naturen, sluta med att tillverka miljöfarliga material. Men många ser det inte på det sättet, utan en del ser det som ett lätt sätt att tjäna pengar. Hur vore det om merparten av alla kineser i Kina skulle lägga undan cykeln och skaffade bil, hur skulle då våran planet må? Man kan bara hoppas på att dom inte gör det, för det skulle få oerhört negativa konsekvenser.
Alla som bor i stor städer får i sej mer gifter än någon övrigt i landet. För det kommer mycket avgaser ifrån bilarna, avgaserna som bland annat innehåller koldioxid, tjära m.m. Samma är det om man röker, dom som sitter bredvid får ju också i sej giftet men det tar inte många som tar hänsyn till. Eldning av kol, olja och andra fossila bränslen medför även det ett stort utsläpp av svavelföreningar som har försurat mark och vatten i stora delar av Sverige.
Just nu minskar det sura nedfallet, men många tusen sjöar är fortfarande så försurade att de regelbundet måste kalkas för att känsliga djurarter ska kunna överleva där, men när man kalkar sjöar är det ändå bara en ”uppskjutning” av sjöarnas djurliv. Djurlivet i sjöarna kommer tillslut att dö ut om vi inte gör en markant förändring av vårat miljösamhälle. Så javisst, det finns saker vi kan ändra på om vi bar...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Miljöhoten

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-08-14

    BRA SKRIVET!Betyg: * * * * *

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-06]   Miljöhoten
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4967 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×