Därför är fotboll roligt

1 röster
4582 visningar
uppladdat: 2005-12-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det är bortamatch mot Väsby. Klockan är 9 på morgonen. Jag åker iväg till matchen lite pirrig i magen med tanke på att det är första matchen på säsongen och att fyra stycken nya spelare ska vara med i vårt lag. De har aldrig tränat med oss men jag känner dem lite flyktigt ändå.
När vi väl är framme så börjar vi värma upp. Jag känner mig lite stel men efter ett tag så blir jag mjukare och varmare i kroppen. Sammanhållningen känns bra och vi välkomnar de nya spelarna. Vår tränare går snabbt igenom laguppställningen. Jag får spela mittback som är min ordinarie position. Vi hälsar på domaren och motståndarna, hur ska det här gå? De är ju stora som berg!

Avspark
Matchen börjar, vi trycker på bra men får inga riktiga chanser. Efter en stund börjar vi få ordning på spelet och får flera skott på motståndarnas mål. Efter ca 20 min kommer målet vi alla har väntat på, det är en snygg djupledspass som når en av våra bästa anfallsspelare och han placerar bollen fint bredvid stolproten. Då känner jag en härlig känsla inombords, får upp självförtroendet mycket högre och jag vågar satsa mer. Jag tror att flera i laget känner likadant. Nu tror jag att det bara gäller att hålla det här och kanske göra något mer mål för att vi ska känna oss tryggare i vårt försvarsspel.

Andra halvlek
Jag får göra flera snygga brytningar och vi får igång anfallsspelet snabbt den här halvleken. Efter bara några minuter kommer 2-0 genom en av de nya spelarna som gör ett snyggt solonummer på mittfältet och får iväg ett drömskott som sitter rakt upp i krysset. Deras målvakt är helt chanslös. Det känns som den perfekta matchen. Motståndarna börjar tjura lite och gör onödiga saker, sånt som att klaga på sina medspelare. Som om det gör saken bättre? Nej, fotboll är en lagsport så som många andra sporter. Det handlar om att alla ska göra sitt bästa och uppmuntra sina lagkamrater, även om det går dåligt för dem.

3-0
Det är kanske 5 min kvar av matchen. Domaren ger oss hörna och vi gör några byten. Ett fint inlägg kommer och bollen går in i mål via huvudet på en av våra spelare. Matchen går mot sitt slut och vi bugar och bockar. Det var bara en träningsmatch, men det bådar väldigt gott inför seriestarten som drar igång om en och en halv vecka. Nu gäller det bara att träna på hårt. Vår tränare är nöjd med matchen och de nya spelarna får börja träna redan imorgon. Träningarna är minst lika roliga som matcherna, om inte roligare. För då har man inte lika mycket press på sig och jag kan utöva mina ”fotbollskonster”.
Jag tycker alltid det är roligt att vinna, men den här vinsten känns ännu bättre än en vanlig vinst. Kanske för att jag har haft suget efter fotboll hela vintern.

Jag kommer ihåg när jag var liten, kanske 6-7 år och spelade i ett knattelag. Vi var säkert 50 knattar som ”jagade boll”. Jag tyckte detta var tråkigt och var nära att sluta för att vi var så många att jag knappt fick nudda bollen. Sedan blev grupperna mindre och då blev det mera spel och roligare att träna.
Ibland har jag spelat i snö och ibland i gassande sol, men det har nästan alltid varit roligt att spela fotboll. Särskilt efter vintern längtar jag efter att få komma ut i solen och känna på bollen, kanske öva på några nya tricks jag sett på TV eller i någon A-lagsmatch.



Lagandan
Lagandan är väldigt viktig och handlar om att ha roligt och göra saker tillsammans med sina lagkamrater. Många i mitt lag har gått i samma klass som jag, eller på samma skola.
Det är ju alltid roligt att träffa dem. Jag träffar flera från mitt lag på min fritid också. Det är ett bra sätt om man vill ha nya kompisar. Men lagandan handlar också om att åka på turneringar och cuper tillsammans, då får alla verkligen känna att de tillhör laget. Med laget har jag bland annat åkt till Göteborg (Gothia cup) och Mariehamn (Ålandscupen). Jag tycker inte laganda handlar om att spela i det bästa laget e...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Därför är fotboll roligt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-20]   Därför är fotboll roligt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5449 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×